Fransız Rapçi Nick Conrad'ın “Tatlı Ülke” şarkısının nakaratında yer alan “Fransa'yı yakarım, benim çocukluğumun geçtiği tatlı ülkeyi” sözleri ve şarkı klibinde beyaz bir kadını boğmaya çalıştığı görüntüler ülkede tartışmalara yol açtı. Şarkıcı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner yaptığı açıklamada, “Nick Conrad'ın nefret dolu klibini hiçbir gerekçe kabul etmeksizin suçluyorum. Ülkemize nefret ve şiddet çağrısı yapan bu klibin yayından kaldırılması için cumhuriyet savcılığına şikayette bulundum" dedi.

20 dakika içerisinde 2 litre su içen genç kadın hayatını kaybetti 20 dakika içerisinde 2 litre su içen genç kadın hayatını kaybetti

Şarkıdaki nefret ve şiddet dolu ifadelere siyasiler de tepki gösterdi. Muhafazakar Debout La France Partisi lideri Nicolas Dupont Aignan, “Beyazları asma çağrısında bulunduktan sonra Nick Conrad şimdi Fransa'yı yakmak istediğini söylüyor. 30 yıldır devam eden cemaatçilik, Fransa'ya ve Fransızlara karşı nefretin sonucu cinayet ve iç savaş çağrısı oldu. Hükümet ne yapıyor?“ açıklamasında bulundu.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim