Irak güçleri, dün Musul'un Telafer ilçesinde, operasyonun 8'inci gününde kontrolü sağladı. Erbil merkezli Rûdaw TV’nin canlı yayınına konuk olan Kaymakam Abdul El-Abbas, Telafer’in kurtarılmasının ardından kentte güvenlik ve istikrarın sağlanması gerektiğini söyledi.

GÜVENLİK SAĞLANMAZSA...

20 dakika içerisinde 2 litre su içen genç kadın hayatını kaybetti 20 dakika içerisinde 2 litre su içen genç kadın hayatını kaybetti

Kentin yeniden inşası için güvenliğin sağlanması gerektiğini belirten El-Abbas, güvenliğin sağlanmaması halinde Türk firmaları ile insani yardım kuruluşlarının rahat bir şekilde hareket edemeyeceğini söyledi.

"TÜRK FİRMALARINA ÇAĞRI"

Telafer Kaymakamı, kente gidecek Türk firmalarının Irak Kürt Bölgesel Yönetimi aracılığıyla ilçeye girebileceğini belirterek şunları söyledi: "Kentin yeniden inşaası için Türk firmalarına ihtiyacımız var. Ancak firmaların kentte hizmet girmeleri için Kürdistan Bölgesi, yerel idareler ve Irak hükümetinin izninin olması gerekiyor."

TELAFER TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Haydar İbadi, 20 Ağustos’ta Telafer'i kurtarma operasyonunu başlattıklarını duyurmuştu. Telafer’in dün Irak güçleri tarafından kurtarıldığı ilan edildi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim