ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın, "Her yıl olduğu gibi Mekke ve Medine'deki Haccın yaklaşmasıyla birlikte, tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nın anlamlı ve mübarek olmasını diliyorum. Kurban Bayramı'nda milyonlarca Müslümanlar yardımlaşılıyor, darda olanları hatırlıyor, aile üyeleri ve arkadaşlarıyla birlikte bayramı kutluyor." açıklamasını yaptı.

RUS LİDERDEN BAYRAM MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Kremlin'in internet sitesinde yayınlanan bayram kutlamasında şu ifadeler yer aldı: "Müslümanların kutsal yerlere yaptıkları haccın sonuna gelindiğini söyleyen bu bayramın, yüzlerce yıllık geleneklere dayanan, güçlü manevi kökleri olan ve Rusya'daki Müslümanları birleştiren çok özel yanları var."

​Putin şöyle devam etti: "Müslümanların bütünlüğü, dinlerarası diyaloğun ve ülkemizin gelişmesi için sağlam bir temel oluşturuyor. Bu potansiyelin, toplumda barış ve uzlaşı için nasıl kullanıldığını görmek çok mutluluk verici."

KANADALI LİDERDEN BAYRAM MESAJI

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Müslümanların Kurban Bayramı'nı sosyal medyada yayınladığı video ile kutladı. Mesajına "Esselamu Aleykum" diyerek başalayan Kanadalı Başbakan "Bugün Kanada Müslümanları ve dünya Müslümanları Kurban Bayramı’nı kutlamak üzere bir araya geliyor ve bu bayram aynı zamanda hac görevinin tamamlanmasına vesile oluyor. Kurban Bayramı, önemli bir dua, düşünme ve kutlama anıdır. Bu bayram, Müslümanları aile fertlerini ve yakınlarıyla bir araya getirir. Bize empati ve acıma hislerinin önemini hatırlatarak birleşmemizi sağlar. Bugün ve diğer günlerde de çevremizdeki herkese iyi dileklerde bulunalım ve bizleri biz eden farklılıkları kutlayalım. Eşim Sophie ve ben bayramınızı kutlarız" diyerek, mesajını "Eid Mubarak" (Bayramınız hayırlı olsun) ifadesiyle sonlandırdı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim