Kanlı bir seçimi geride bırakan Venezuela'da muhalefet liderleri Leopoldo Lopez ve Antonio Ledezma, bugün polis tarafından evlerinde gözaltına alındı. Lopez ve Ledezma'nın nereye götürüldüğü bilinmiyor.

MADURO SORUMLU TUTULDU

Twitter üzerinden açıklama yapan aileler, muhalif liderlerin akıbetinden Başkan Nicolas Maduro'nun sorumlu olacağını duyurdu.

KATILIM YÜZDE 41'DE KALMIŞTI

ABD, Kolombiya, Meksika, Arjantin ve birçok ülkenin tanımadığı seçimleri, muhalefet boykot etmişti. 18 milyon seçmenin bulunduğu ülkede, sandığa gidenlerin oranı yüzde 41'de kalmıştı.

20 dakika içerisinde 2 litre su içen genç kadın hayatını kaybetti 20 dakika içerisinde 2 litre su içen genç kadın hayatını kaybetti

SEÇİM GÜNÜ 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Seçim günü en az 10 kişinin öldüğü Venezuela'da, kazanan adaylar yeni kurulacak mecliste Anayasayı hazırlayacak. Yeni meclis ayrıca, muhalefetin kontrolündeki Kongre’yi feshetme ve muhalif kamu görevlilerini işten atma yetkisine sahip olacak.

MECLİSİN TAMAMI MADURO'NUN MİLLETVEKİLLERİNDEN OLUŞUYOR

Muhalefet seçimlerde aday göstermedi ve dolayısıyla parlamentodaki 545 milletvekilinin tamamı sosyalist başkan Nicolas Maduro taraftarlarından oluştu.

MART AYINDAN BERİ VENEZUELA KAOS İÇİNDE

Venezuela'daki gösteri dalgası, Mart ayının sonunda Anayasa Mahkemesi'ni devre dışı bırakan düzenlemeyle başladı. Başkan Maduro daha sonra geri adım atsa da öfke dinmedi, dört aylık süreçte 120'den fazla insan gösterilerde hayatını kaybetti.

Maduro'ya karşı politikasını sertleştiren ABD, Caracas yönetimine ham petrol satışı ve bankacılık alanında bir dizi yaptırım uygulamaya hazırlanıyor. BM temsilcisi Nikki Haley, seçimin diktatörlüğe atılmış yeni bir adım olduğunu ve gayrimeşru hükümeti tanımayacaklarını söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim