Lübnan Ordusu, ülkenin doğusundaki Ra's Baalkbek,  El-Fakiha ve El-Kaa kasabalarının dağlık bölgelerinde, terör örgütü DEAŞ  unsurlarına karşı dün Sabah başlattığı "Dağların şafağı" isimli operasyonun  ikinci gününde, örgüt tarafından kontrol edilen bölgenin yüzde 66'sını geri  aldığını açıkladı. 

YÜZDE 66'SI GERİ ALINDI

Lübnan ordusu sözcüsü Albay Ebu İyd, Savunma Bakanlığı binasında  düzenlediği basın toplantısında, operasyonun ikinci gününün sonunda DEAŞ  tarafından kontrol edilen bölgenin yüzde 66'sını geri alarak güvenliği sağladıklarını söyledi.
 
Operasyonu daha hızlı bitirmek için bölgeye takviye askeri birlik ve mühimmat getirildiğini belirten Ebu İyd, Lübnan ordusunun bu operasyonu kendi başına yürüttüğünü, Suriye rejimi ve Hizbullah ile bir koordinasyonun olmadığını vurguladı.

ASKERİ ARACA MAYINLI SALDIRI
 
Ordudan yapılan yazılı açıklamada ise operasyon sırasında, askerleri  taşıyan bir aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu, 3 askerin hayatını kaybettiği ve 1 askerin de ağır yaralandığı aktarıldı.
 
Ordunun diğer bir açıklamasında ise bomba yüklü bir araç ile  motosikletin Ra's Baalkbek'teki askeri birliklere yönelik intihar saldırısı girişiminde bulunduğu ancak her iki saldırıda da sadece saldırganların öldüğü ifade edildi.
 
Ordu sözcüsü Nezih Cureyc, dün düzenlediği basın toplantısında,  operasyonun ilk gününde 20 DEAŞ militanının öldürüldüğünü, biri ağır 10 Lübnan  askerinin ise yaralandığını kaydetmişti.
 
Lübnan ordusu, uzun zamandır Suriye sınırındaki Ra's Baalbek ve El-Kaa  kasabalarında asker sayısını artırıyor ve ağır silahlar başta olmak üzere bölgeye  malzeme sevkıyatı yapıyordu.
 
Lübnan hükümeti, 10 Ağustos'ta orduya, bölgedeki DEAŞ unsurlarına  karşı operasyon emri vermişti. Ordu birlikleri, birkaç aydır belli aralıklarla  gerçekleşen dağlık kesimlerdeki DEAŞ mevzilerine yönelik füze ve havan  saldırılarını son günlerde artırmıştı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim