Uluslararası hukuk tarafından sivillerin hedef alınmasının yasaklandığını hatırlatan İnsan Hakları Komisyonu, Yemen’in Başkenti Sana yakınlarındaki köylere yapılan hava saldırılarında onlarca sivilin öldürüldüğünü doğruladı.

İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Liz Throsell, 23 Ağustos’ta yapılan bir hava saldırısında Arhab bölgesindeki bir otelin ikinci katının isabet aldığını, binanın tahrip olduğunu söyledi. Liz Throsell bu saldırıda 33 sivilin öldüğü ve 25’nin de yaralandığının doğrulandığını söyledi.

Throsell, yine 23 Ağustos’ta koalisyon güçlerine ait hava saldırısında, Arhab bölgesi yakınında Husilere ait bir kontrol noktası civarında bir binanın hedef alındığı ve bu saldırıda da 6 sivilin öldüğü ve en az 13 sivilin de yaralandığının doğrulandığını belirtti.
Throsell, "Koalisyon güçleri de dahil çarpışan taraflara uluslararası insan hakları hukukuna tam saygı duymalarının görevleri olduğunu hatırlatıyoruz" dedi.

İnsan Hakları Komisyonu konuyla ilgili yetkililere sivil hedeflere yapılan saldırıların, güvenilir, tam ve tarafsız bir şekilde araştırmaları çağrısında bulundu.
Geçen hafta Husi ve koalisyon güçlerinin yaptıkları saldırılarda 58 sivilin öldüğü hatırlatılarak, bu hafta öldürülen sivil sayısının temmuz ayında öldürülen sivil sayısından daha fazla olduğuna vurgu yapıldı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim