Çin Komünist Partisi, üyelerine 'dini inanç kırmızı çizgidir' mesajı verdi: Partililer sıkı Marksist ateistler olmalı.

Çin'in din işlerine bakan kurumunun başında bulunan Wang Zuoan, ÇKP Merkez Komitesi organı Qiushi Journal'da kaleme aldığı bir makalede, parti üyelerini dini inanç konusunda uyararak, "Parti üyelerinin dini inancı olmamalı, bu bütün üyeler için kırmızı çizgidir. Partililer sıkı birer Marksist ateist olmalılar" ifadelerini kullandı. 

'DİRENENLER CEZALANDIRILMALI'
 
"Parti kurallarına uymalı ve partinin inancına sadık kalmalılar. Partililerin dinde herhangi bir değer ya da inanç aramaya izinleri yoktur" diyen Wang, herhangi bir dini inancı olan yetkililerin, inanmayı bırakmak için ikna edilmelerini, direnenlerin ise parti tarafından cezalandırılması gerektiğini yazdı.
 
Ayrıca, parti üyelerinin "ekonomiyi geliştirme" veya "kültürün çeşitlendirilmesi" adına dini konulara destek vermeleri veya dini içerikli etkinliklere katılmaları da yasaklandı.
 
"PARTİNİN DEĞERLERİ SABOTE EDİLİR"
 
"Çin Halkının Siyasi Danışma Konferansı Etnik ve Dini Komitesi Başkanı" Zhu Weiqun da Global Times'a verdiği bir demeçte bu kararı desteklediğini açıkladı.
 
Zhu, "Partinin değerleri bir kere zarar gördüğünde, parti birliği ve partinin dinleri düzenleyen temel politikası sabote edilmiş olacaktır" dedi. 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim