Habere göre, İsviçre Alplerinde Tsanfleuron bölgesinde, bir kayak merkezi çalışanı, yan yana duran donmuş cesetleri 2 bin 600 metre yükseklikte tesadüfen gördü.

Bölgedeki Glacier 3000 kayak tesisi yöneticisi Bernhard Tschaen, "Arkadaşlarımızdan biri önce, gördüğü kütleyi bir taş kümesi sandı. Biraz daha yaklaştığında, sırt çantası ve bazı kaplarla, su şişesi gördü. Sonra da birer çift erkek ve kadın çorabına rastladı" dedi. Tschaen, çiftin muhtemelen bir buzul çukurunun içine düştüğünü ve buzulun çekilmesiyle cesetlerinin ortaya çıktığını tahmin ettiklerini belirtti.

Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak

'CENAZEDE BEYAZ GİYECEĞİM'

Çiftin en küçük çocuklarından, günümüzde 79 yaşında olan,Marceline Udry Dumoulin, Le Matin gazetesine verdiği demeçte, kendisinin ve kardeşlerinin hayatları boyunca durmaksızın ae ve babalarını aradıklarını söyledi ve onlara hak ettikleri şekilde cenaze töreni düzenlemek istediklerini ifade etti.

Dumoulin cenazede bir gün onları bulma ümidiyle tükenmeyen umutlarını temsilen beyaz giymeyi tercih ettiğini söyledi.

Polis kayıtlarına göre çiftin kaybolduğu bilgisi 15 Ağustos 1942'de kayda geçmiş, bölgede 1925 yılından itibaren 280 kişiyle ilgili kayıp ihbarı var.

Kesin sonucu ise DNA testi belirleyecek.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim