Maas, Norveç Dışişleri Bakanı Ine Marie Eriksen Soreide ile Berlin'de  yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, açıklamalarda  bulundu.

İdlib'deki son duruma ilişkin soru üzerine Maas, bu hafta Ankara'ya  yapacağı ziyarette, İdlib konusunu gündeme getireceklerini belirterek,  Türkiye'nin bu konuda önemli bir partner olduğunu kaydetti.

 

 

Muhaliflerin bulunduğu İdlib'de, olası operasyon halinde bunun insani  bir felaketi beraberinde getireceği uyarısını yineleyen Maas, ''İdlib'de insani  bir felaketin önlenmesi için her türlü çabayı göstereceğiz." ifadesini kullandı.

Geçmişte Esed rejiminin nasıl bir vahşet uyguladığının görüldüğünü  vurgulayan Maas, İdlib bölgesinde yaklaşık 3 milyon insanın bulunduğu dikkate  alındığında, çok ciddi bir durumla karşı karşıya olunduğunu kaydetti.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Türkiye'nin İdlib konusundaki tutumunun  da neticeye etkileyebilecek kadar önemli olacağını vurguladı.

Bakan Maas ayrıca askeri bir gerilimin, Suriye'deki 7 yıllık iç savaşa  yönelik siyasi bir çözüm için süregelen çabaları ciddi biçimde zayıflatacağını  söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim