ABD'de yaşayan Türkler, Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde "Adalet için Fetullah Gülen'i Türkiye'ye İade Edin" başlıklı bir imza kampanyası başlattı. Beyaz Saray'ın internet sitesindeki "Dilekçe" bölümünde açılan imza kampanyası metninde, 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesi yaşananlar anlatıldı ve darbe girişimini FETÖ'nün gerçekleştirdiğine vurgu yapıldı.

Gürcüler yağ için geliyor Gürcüler yağ için geliyor

Darbeye teşebbüs edenlerin 249 kişiyi öldürdüğü ve 2 bin 195 kişiyi de  yaraladığı hatırlatılan metinde, "Tüm kesimlerden Türk milleti demokrasiyi  savundu ve darbe girişimi geri püskürtüldü. Türkiye'de darbenin bastırılması  tarihi bir andı" ifadelerine yer verildi. 

O tarihten itibaren ABD'de yaşayan Türklerin FETÖ elebaşı Gülen'in  iadesi için çaba gösterdikleri vurgulanan açıklamada, "(Darbe girişiminde)  hayatını kaybedenlerin ve yaralananların acısının dinmesi için ABD yönetiminin  Fetullah Gülen'i Türkiye'ye en hızlı şekilde iade edeceğine inanıyoruz" denildi. İmza kampanyasına, Beyaz Saray'ın internet sayfasındaki "Dilekçe" (petitions) bölümünden "petitions.whitehouse.gov" adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim