ABD'de yapılan anketlere göre halkın üçte ikisi Trump'ın kampanya sürecinde Rusya ile iletişime geçtiğine inanıyor. Araştırmalarda halkın yüzde 55'i Trump'ın Rusya ile temas kurduğunu düşünüyor.

CNN'de yer alan habere göre ABD'de Rusya ile bağlantılar konusunda başlatılan soruşturma ile ilgili yapılan araştırmalarda ise Demokrat Partililerin yüzde 71'i soruşturmalarla ilgili sağlıklı haber akışı yapılmadığı için kaygılı olduğunu söylüyor. Bu oran Trump'ın partisi olan Cumhuriyetçi Partililer arasında ise yüzde 54.

Cumhuriyetçilerin çoğunluğu ise soruşturmaların Kongrede işleyebileceğine inanıyor. Demokratların yüzde 82'si ve bağımsız olanların ise yüzde 67'si Kongredeki soruşturmalarla ilgili endişe duyuyor.

ABD seçimlerine Rusya'nın müdahale ettiği iddialarından sonra halkın arasında Rusya'yı tehdit olarak görenlerin oranında da hızlı bir yükseliş yaşanıyor.

Mayıs ayında yüzde 21 olan bu oran son anketlere göre yüzde 34. Cumhuriyetçiler arasında Rusya'yı tehdit olarak görenlerin oranı ise yüzde 30'a çıktı. Demokratların yüzde 51'i ise Rusya'nın çok ciddi bir tehdit olduğunu düşünüyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim