ABD Dışişleri Bakanlığından isminin açıklanmasını istemeyen bir  yetkili, bu hafta bölgeye iki diplomatın gittiğini söyledi.

İKİ ÜST DÜZEY YETKİLİ GÖNDERDİ

Yetkili, "Emekli General Anthony Zii ve Dışişleri Bakan Yardımcısı  Vekili Timothy Lenderking taraflarla iletişim kurmak ve Kuveyt hükümetinin  arabuluculuk çalışmalarına destek vermek için bu hafta Körfez bölgesine gitti."  ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da, geçen hafta yaptığı bir  konuşmada, Emekli General Zii'nin Katar ve dört Körfez ülkeleri arasında  yaşanan gerginliği takip etmek için bölgeye gideceğinin sinyallerini vermişti.

Ayrıca Tillerson, temmuzda Körfez bölgesine ziyarette bulunmuştu.

Zii ABD Merkez Komutanlığındaki görevinin yanısıra, George Bush  yönetimi zamanında ABD'nin İsrail - Filistin Özel Elçisi görevini yapmıştı.

Suudi arabistan, BAE, Yemen, Mısır ve Bahreyn 5 Haziran'da yaptıkları  açıklama ile Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi  Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı  diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim