Elektrik piyasasında yapılan özelleştirmeler ve serbestleştirme çalışmaları neticesinde tüketiciler artık elektrik tedarikçilerini kendisi seçiyor, tedarikçisini değiştiriyor. Aylık ortalama 130 TL ve üzerinde elektrik faturası ödeyen tüm aboneler, kurumsal ya da bireysel abonelik fark etmeden tedarikçisini değiştirebiliyor, ucuz elektrik kullanabiliyor. Cep telefonu operatörü değiştirmek kadar kolay bir işlem olması sayesinde sıkça tercih edilen elektrik tedarikçisi değişikliği için başvuru bir kaç tıkla gerçekleştirilebiliyor.

2001 yılından günümüze kadar uygulanmaya devam eden ve elektrik piyasasının serbestleştirilmesi sonucunda ortaya çıkan serbest tüketici kavramı, 2015 yılı itibariyle 130 TL ve üzerinde tüketimi olan aboneleri kapsamaktadır. Elektrik tedarikçisi değişikliği yapabilen serbest tüketiciler bu sayede indirimli elektrik kullanabilmektedir.  Serbest tüketiciler için farklı elektrik tarifeleri sunan elektrik tedarikçileri, en cazip tarifeleri EnCazip.Com’da yayınlayarak, tüketicilerin faydalanmasını sağlamaktadır. Tüketiciler için uygun elektrik tedarikçisi ve elektrik tarifesi seçimini kolaylaştıran EnCazip.Com, tüketicileri bu konuda bilgilendirmeye ve yönlendirmeye önem vermektedir. Tedarikçi değişikliği ile ilgili tüm bilgileri EnCazip.Com’da paylaşarak tüketicilere bilgi vermektedir.

Türkiye’nin ilk elektrik tedarikçisi karşılaştırma ve değiştirme platformu olan EnCazip, elektrik piyasasında birçok lider elektrik tedarikçisini tüketiciler ile aynı platformda buluşturmaktadır. Tüm tüketicilerin ucuz elektrik tarifeleriyle buluşmasını amaçlayan EnCazip,  tedarikçilerin ucuz elektrik tarifelerini serbest tüketiciler ile paylaşmakta bu sayede tüketicilerin kendilerine en uygun tarifeyi seçmesini kolaylaştırmaktadır.

CazipEnerji’de tedarikçi değişikliği başvurusu için tüketiciler abone grubunu ve şehrini seçtikten sonra aylık ortalama tüketimlerini sistemde belirtmektedir. Sonrasında elektrik tedarikçilerinin tüketimlerine uygun olan indirimli elektrik tarifelerini görüntüleyebilen tüketiciler kendileri için en uygun elektrik tarifesine erişebilmektedir. Her bir teklifin tüm detaylarına ulaşabilen tüketiciler, yıllık tasarruf oranını, birim fiyatını ve sözleşme koşullarını inceleyebilmekte ve tercihini yapabilmektedir. Başvurusunu yapan tüketici, EnCazip tarafından işlemlerin başlatılması için onay alınmasının ardından geçiş süreci başlatılıyor. EnCazip tarafından takip edilen işlemler hakkında tüketiciye bilgi verilmesiyle tüketicilerin başka herhangi bir işlem yapılmasına ihtiyaç duyulmuyor. İşlemler sonucunda geçişi onaylanan tüketiciler ucuz elektrik kullanmaya hemen başlayabiliyor. Yapılan işlemler mevcut altyapı üzerinden gerçekleştirilerek tüketicilerin herhangi bir elektrik kesintisi, sayaç ya da kablo değişimi ile karşılaşması engelleniyor.

Elektrik faturası hesaplama işlemi yaparak tüketimlerinize en uygun tarifeleri bulmak ve hemen geçiş yapabilmek için EnCazip.Com’a uğrayarak hemen tedarikçi değişikliği işlemlerinizi başlatabilirsiniz. 

Editör: TE Bilisim