Karadeniz müziğinin yükselen yıldız grubu Koliva, CRI TÜRK’te Michael Kuyucu’nun progamında akustik bir dinleti sundu. İzmir’de eğitim alan Karadenizli gençlerin kurduğu KOLİVA Grubu şarkılarını seslendirdikleri programda hem grupları ve müzikleri hakkında hem de Karadeniz müziği hakkında bilgiler verdi.

Koliva:  Türkiye Eurovision’a Tulumla Katılsın

Koliva:  Türkiye Eurovision’a Tulumla Katılsın

Koliva Grubu CRI TÜRK’te tulumun solo olarak kullanıldığı bir performans sergilerken enstrüman hakkında bilgiler verdi. İzmir’den İstanbul’a albüm yapmak için geldiklerinde Kalan müziğin onlara sahip çıkarak albümlerini yayınladığını söyleyen Koliva , Türk enstrümanların ön planda olduğu müziklerin desteklenmesi gerektiğini söylediler. Koliva, Eurovision şarkı yarışmasına Türkiye’nin tulum gibi yerel bir enstrümanla katılmasının ülke kültürünün dünyaya tanıtılmasında avantaj sağlayacağını söyleyen Koliva Grubu, CRI TÜRK’te Michael Kuyucu’nun programında “Dostum Dostum” -  “Neredesin Sen” gibi klasikleşmiş türküleri Karadeniz müziğine uyarlanmış hallerini seslendirdiler.

Koliva:  Türkiye Eurovision’a Tulumla Katılsın

Koliva Grubu, 2017 yılının son çeyreğinde yayınlanan albümlerinde yer alan “Mahşer” adlı şarkıya klip çekeceklerini bu şarkının aynı zamanda yakında bir dizide de kullanılacağını söylediler.

Editör: TE Bilisim