Hüseyin Ulusan, Merve Büyüktaş, Yıldıray Yanlı’dan oluşan Karadeniz müziğinin popüler gruplarından İmera, 2014 yılında ilk albümü ‘ENA' ile müzik raflardaki yerini almıştı. Grup, 3 yıl aradan sonra ‘Dio' albümüyle sevenlerine yeniden ‘merhaba’ dedi. Albümde 15 parça yer alıyor. Albümün çıkış parçası ‘Tükendim’ dijital platformlarda yayımlandı. Müziklerinde Karadeniz kültürünü tanıtmaya özen gösteren grup, yeni albümünde her biri farklı tarihsel derinliğe sahip 6 anonim eser de seslendiriyor.

ZAZACA BİR PARÇA DA VAR

5 aylık hamile olan Müge Boz, sosyal medyadan şov yaptı! 5 aylık hamile olan Müge Boz, sosyal medyadan şov yaptı!

İmera'nın solisti Hüseyin Ulusan anonim eserler seçerken daha çok eski ve en gelenekselini seçmeye çalıştıklarını belirterek, “Beste yaparken biraz kültürden ayrılma olabiliyor. Anonim şarkılarla bunu dengeliyoruz. Eser seçiminde Karadeniz'i karış karış gezdik. Albümümüzde bir de müziği Zazaca olan Güneydoğu Anadolu bölgesi türküsü var. Şarkıyı Karadeniz sözleri ile değiştirdik. Şarkının ismi: Hüzün. İkinci klibimizi de ona çektik” dedi.

KARADENİZ MÜZİĞİNİ İTİBARSIZLAŞTIRDILAR

Karadeniz müziğinin bir ara ‘gülünç’ bir noktaya geldiğini ifade eden Ulusan, “Karadeniz müziğini deli gibi horon tepmekten ibaret gibi gösterdiler. Basitleştirip, itibarsızlaştırdılar. Bu durum içimizi çok acıttı. Müzikal olarak çıtayı yukarı çekmeyi hedefliyoruz. Olabildikçe sade ve şık müzik yapmaya çalışıyoruz. Söz konusunda da toplum değerlerine kesinlikle sahip çıkıyoruz. Bir dönem yapılan müziklerde saygısız sözlerde kullanılıyordu. Karadeniz müziğinin itibarını geri kazandırma amacımız var” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim