Ziyarette Talisca’nın Brezilya'da kurduğu futbol takımı ile Eyüpspor'un bir dostluk maçı yapması konusu konuşuldu.

Ziyaret dün Başkan Remzi Aydın’ın makamında gerçekleşti. Brezilyalı futbolcu Talisca, Brezilya'da 19 yaşındaki gençlerden kurduğu futbol takımının Ekim ayında İstanbul'a getirerek Eyüpsporla bir dostluk ve hazırlık maçı yapmak istediğini belirtti. Konuyla ilgili Başkan Aydın kendisine gereken desteği vereceğini belirtti.

Eyüpspor Kulüp Başkanı Recep Kızıltepe ve Talisca’nın Beşiktaş'ın alt yapısında oynaması için kontrat imzalayan 18 yaşındaki kardeşi Sousa’nın da katıldığı ziyarette Başkan Aydın Beşiktaşlı futbolcuya Eyüp Sultan ile ilgili bilgi de verdi. Başkan Remzi Aydın Eyüp'ün çok tarihi öneme sahip bir ilçe olduğundan, adeta İstanbul'un kalbi olan bu semtin yaklaşık 500 yıllık bir yerleşim merkezi olduğundan bahsetti. 

Eyüp’ün, İstanbul Fatih Sultan Mehmet tarafından alındıktan sonra Müslüman Osmanlı halkının ilk yerleşmesi amacıyla oluşturulan bir yer olduğunu söyleyen Başkan Aydın ayrıca Eyüp Sultan Camii ve türbesinin de dini ve manevi anlamda çok önemli merkezler olduğunu anlattı. 

"HUZURU BULMAK İÇİN EYÜP SULTAN'A GEL"

Başkan Remzi Aydın konuk futbolcuya; “Eyüp her zaman ilgi odağı olan bir yerleşim merkezi. Biz de Eyüp Sultan'ın bu manevi atmosferinin korunması için özel bir çaba sarf ediyoruz” derken sakin bir ortamda kafasını dinlemek istediği zaman Eyüp Sultan'ı ziyaret etmesi tavsiyesinde bulundu.

Eyüp'e ilk defa geldiğini söyleyen Brezilyalı futbolcu, Eyüp'ün çok güzel bir semt olduğunu, Eyüp Sultan'da olmaktan çok keyif aldığını söyledi. Bahia'da doğduğunu, futbolu sokaklarda öğrendiğini, bir gün birilerinin kendisini keşfettiğini anlatan Talisca futbol hayatının böyle başladığını ve en iyi futbolun sokak futbolu olduğunu belirtti.
Kendisine Başkan Aydın'ın da iyi bir futbolcu olduğu söylenen Talisca; “Bir gün birlikte futbol oynayalım” dedi.

Çaykur Rizespor, Milli Arayı Rize’de Geçirecek Çaykur Rizespor, Milli Arayı Rize’de Geçirecek

Başkan Remzi Aydın futbolcu konuğuna Eyüp Sultan, Eyüpspor Kulübü'nün tarihini anlatarak bir süre futbol ile ilgili sohbet etti.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim