Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 2017-2018 sezonu kura çekimi Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve kulüp yetkililerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Ardeşen'de Akarsu Slalom Bahar Kupası Yarışları Yapıldı Ardeşen'de Akarsu Slalom Bahar Kupası Yarışları Yapıldı

Yeşilköy Polat Reaisance Hotel’de yapılan kura çekimine, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF CEO'su Ömer Onan, BSL Direktörü Samer Şenbayrak, Tahincioğlu Genel Müdür Yardımcısı Soner Akpınar, TBF ve kulüp yetkilileri katıldı. 16 takımın yer aldığı ve 30 hafta sürecek olan Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde ilk hava atışı ise 7 Ekim'de yapılacak. Sezonun ilk yarısı 14 Ocak'ta sona erecek.

Onan: Güzel bir sezon olacağına inanıyorum

Açılış konuşmasını yapan TBF CEO'su Ömer Onan, “Çok güzel bir sezonu geride bıraktık. Yeni sezon için buradayız. Güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Ligimize yeni gelen Sakarya Büyükşehir Belediye ve Eskişehir Basket'e de başarılar diliyorum. İsim sponsorluğunda da çok güçlü bir aile ile birliktelik yaptık. Bu birliktelik kalitemizi yukarı çekecektik. Fair-play kuralları çerçevesinde sakatlıksız, çok güzel bir lig olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Şenbayrak: Rekabet dolu bir ligimiz var

BSL Direktörü Samer Şenbayrak ise, yeni sezon öncesi tüm takımlara başarılar dileyerek, “Çok keyifli ve rekabet dolu bir ligimiz var. Buna örnek verecek olursak; 16 takımın yer aldığı ligde 11 takımımız Avrupa'da mücadele edecek. Geçen sene Euroleague Şampiyonu ligimizden çıktı. Bu Türk basketbolu için çok önemli bir olgu” diye konuştu.

1. hafta eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Tofaş – Darüşşafaka Basketbol
Yeşil Giresun Belediyespor – Uşak Sportif
Trabzonspor – Beşiktaş Sompo Japan
Demir İnşaat Büyükçekmece – Sakarya Büyükşehir Belediye
Eskişehir Basket – İstanbul Büyükşehir Belediye
Fenerbahçe Doğuş – Banvit
Pınar Karşıyaka – Anadolu Efes
Galatasaray Odeabank – Gaziantep Basketbol

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim