Galatasaray’ın eski yıldızlarından Muhammed Altıntaş, Galatasaray ve Milli Takım’la ilgili olarak İHA’ya açıklamalarda bulundu. Östersunds maçıyla ilgili olarak konuşan Altıntaş, “Sezon başı ve hazırlık maçları ölçü olmaz Galatasaray adına. Östersunds maçı da sezon başına denk geldi. Futbolcunun adale yapısı, gücü tam detaylı görünmedi. Takım olarak da rakibi küçük görmüş olabilirler. Yeni bir takım oldukları için böyle bir kazanın olması normal. Bu Galatasaray için ölçü değil. Ligde 3’te 3 yaptılar ama hala yorum yapmak yanlış. Çünkü biz Galatasaray’ı şu ana kadar sadece ofansta rakibe saldırırken gördük. Rakip olarak karşısına çıkan takımlar pek denk değildi. İlerleyen zamanlarda güçlü rakiplerle Galatasaray’ın yapısı ortaya çıkar” ifadelerini kullandı. 3 maçını kazanan Galatasaray için, Milli maç arasının da çok önemli olduğunu söyleyen Altıntaş, “Kazanılan 3 maçtan sonra Milli aranın gelmesi futbolcuların nefes alması adına iyi oldu. Her kazanılan maçtan sonra futbolcular ve takım birbirine daha çok kenetlenebilir ve takım içinde varsa problemler, bunlar da kolay aşılabilir” dedi.

“Lucescu tecrübeli oyunculardan faydalanacak”
Mircea Lucescu’nun Ukrayna ve Hırvatistan maçlarının kadrosuyla ilgili olarak da konuşan Muhammed Altıntaş, “Bir defa Lucescu’nun bir risk alması söz konusu. Önümüzdeki 4 maç çok önemli olduğu için ligdeki tecrübeli oyunculardan faydalanmak istemiştir. Bir de şu anda takımlara baktığımızda sahada 2 ya da 3 Türk oyuncu görebiliyoruz. Daha önce milli olan futbolculardan faydalanmak istedi. Yeni oyuncuları takıma dahil etmemesi bence çok normal. Bu aşamayı atlatırsa, ilerleyen dönemde daha farklı bir takım oluşturabilir. Hırvatistan ve Ukrayna maçı bizim için çok tehlikeli. Grubun ilk 2 sırasını bunlar oluşturuyor. Bu takımları aşabilmek çok zor. Otomatikman takımın morali açısından inşallah kazanıp 2 maçı iyi atlatırlar ve hedefi tuttururuz” diye konuştu.

“Lucescu’yla ilgili yorumumu daha sonra yapacağım”
Mircea Lucescu’nun Milli Takım’ın başına geçmesiyle ilgili olarak yorum yapmaktan kaçınan Muhammed Altıntaş, “Şu anda Lucescu hakkında konuşamam. Onun hakkında farklı şeyler konuşabilirdim ama şu anda olumlu ya da olumsuz konuşmak yanlış olur. Bence bu konuyu daha sonra konuşalım. İçimdekinin ne olduğu ben zaten biliyorum, bunu ilerleyen dönemde anlatabilirim ama şu anda 4 maça kilitlendik. Bu maçları atlattıktan sonra ben Lucescu’yla ilgili görüşümü bildiririm. Lucescu’nun Hırvatistan ve Ukrayna maçlarında alacağı sonuçlar ölçü değil. Bu maçları kaybetsek dahi ‘Lucescu bu maçları niye kaybetti’ demek yanlış olur. Lucescu hakkında yorumum var ama şu anda yapmayacağım, ilerleyen zamanlarda yapacağım” açıklamalarında bulundu.

Ardeşen'de Akarsu Slalom Bahar Kupası Yarışları Yapıldı Ardeşen'de Akarsu Slalom Bahar Kupası Yarışları Yapıldı

“Ukrayna ve Hırvatistan çok sert rakipler”
Milli Takım’ın gruplarda ters puan kayıpları yaşadığını söyleyen Altıntaş, “Ukrayna da, Hırvatistan da iyi seviyede. Biz şu anda ‘Bu maçları kazanacağız’ diyoruz ama onlar da ‘Nasıl kazanacaksın. Biz sana bu maçları vermeyeceğiz’ diyor. Mahalle maçı oynamıyoruz ki. Bence toplum olarak bazı şeyleri öğrenmemiz lazım. Bu 2 maçı kazanacağız diye havaya girmememiz lazım. Ayağımızı denk tutmamız lazım” şeklinde konuştu. Altıntaş, Süper Lig yarışıyla ilgili olarak da, “Şu anda ligin başı. 5 ya da 6. haftadan sonra her takım kendisini gösterir. Şu anda takımlar hakkında yorum yapmak yanlış. Bunu kendim de yaşadım. Önemli olan ilk 5 haftayı ne kadar az kayıpla atlatırsan, bu sana ilerleyen dönemde motivasyon sağlar. Bu küme düşmemek için mücadele eden takımlar için de geçerli, şampiyonluğa oynayan takımlar için de geçerli” diyerek sözlerini tamamladı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort

 

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim