UEFA Avrupa Ligi kura çekiminden sonra Medipol Başakşehir, C Grubu’nda Braga, Ludogorets ve Hoffenheim ile yer aldı. Gruptaki ilk maçlar 14 Eylül’de, son maçlarda da 7 Aralık’ta oynanacak.

PORTEKİZ’İN TECRÜBELİ EKİBİ

Gruba ilk torbadan seçilen Portekiz ekibi Braga, geçtiğimiz sezon ligi 15 galibiyet, 10 mağlubiyet ve 9 beraberlik alarak topladığı 54 puanla 5. sırada tamamladı. UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılmak için iki ön eleme oynayan Braga, ilk önce AIK, daha sonrada Hafnarfjordur mağlup etti. Bu sezon Portekiz Ligi’nde 3 karşılaşmaya çıkan Braga, 2 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı. Portekiz ekibi, bu sezon takıma 13 transfer yaptı. Karşılaşmalarını 30 bin 26 kişilik Municipal de Braga Stadyumu’nda oynayan Braga, 2016 yılında UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe’yi elemişti. Portekiz temsilcisi ayrıca 2012-2013 sezonunda da Galatasaray ile UEFA Şampiyonlar Ligi grubunda yer almıştı. Braga, 2011 yılında Avrupa Ligi finalinde Porto’ya mağlup oldu. Portekiz ekibi, daha önce de Sivasspor ile 2008 yılında karşılaştı.

KOMŞUDAN RAKİP: LUDOGORETS

Ludogorets, geçtiğimiz sezon Bulgaristan Ligi’nde normal sezonu 21 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 4 beraberlik sonucunda 67 puanla lider tamamladı. Şampiyonluk grubunda ise 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 4 beraberlikle 3. oldu. Bu sezonda ise ligde oynadığı 5 maçta 4 galibiyet elde etti. Bulgar temsilcisi, Şampiyonlar Ligi ön elemesinden elenerek UEFA Avrupa Ligi Play-Off turuna kaldı. Burada da Suduva’yı eleyen Bulgar ekibi, adını gruplara yazdırdı. Ludogorets müsabakalarını 6 bin kişilik kendi adını taşıyan statta oynuyor.

HOFFENHEİM, ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEN GELDİ

Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim ise geçtiğimiz sezonu 16 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 14 beraberlik sonucunda 62 puanla 4. sırada tamamladı. Alman ekibi bu sonuçla UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Alman ekibi, Şampiyonlar Ligi’nde Play-Off turunda İngiliz ekibi Liverpool’a elendi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti. Hoffenheim, maçlarını 25 bin 475 kişilik Rhein Neckar Arena’da oynuyor.

Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 2 - Fenerbahçe: 3 (Maç Sonucu) Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 2 - Fenerbahçe: 3 (Maç Sonucu)

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim