MAİCON KİMDİR?

14 Eylül 1988 senesinde dünyaya gelen Maicon 28 yaşındadır. Brezilyalı olan Maicon Pereira Roque defans bölgesinde oynamaktadır. Güçlü bir fiziğe sahip olan Maicon 1.91 boyundadır. Sağ ayağını çok iyi düzeyde kullanan Maicon stoper mevkinde oynamaktadır.

Piyasa değeri 8 milyon EURO olan Maicon Pereira Roque'in ismi Galatasaray ile anılmaktadır.

Futbol kariyerinin ilk yurtdışı transferini 2008-09 sezonunda Portekiz takımlarından Nacional'e gerçekleştiren Maicon takımının sezonu 4. sırada bitirip Avrupa kupalarında gitmesine 28 maçta forma giyerek katkı sağladı. Üst düzey performansı ile dikkat çeken Brezilyalı savunmacı Porto'nun radarına girdi.

15 Şubat 2016'dan bu yana Sao Paolo'da forma giyen ve kaptanlığa kadar yükselen Maicon takımı adına şu ana dek 72 maça çıktı ve 5 gol kaydetti.

4 Haziran 2009 yılında 2.2 milyon euro karşılığında Porto'ya transfer olan ve 5 yıllık sözleşme imzalayan Maicon ilk yılında takımı adına sadece 4 maçta forma giyebildi. 2010-11 sezonu başında takımın önemli isimlerinden, bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Bruno Alves'in Zenit'e transfer olması ile kendine ilk onbirde yer bulmayı başardı. Maicon sezon 37 resmi maça çıkarken takımının Portekiz Premier Ligi, Portekiz Süper Kupa ve UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmasına katkı sağladı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim