Türkiye A Milli Futbol Takımı ile ilk kez maça çıkan Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, 2-0 kaybedilen Ukrayna maçının ardından açıklamalarda bulundu.

İşte Lucescu'nun Ukrayna maçının ardından yaptığı açıklamalar;

Oyuncularımla konuştum, gerekli şeyleri onlara söyledim zaten. Ukrayna takımı bizden daha iyi, daha organizeydi. Zaferi hakettiler. Hakem hataları tarafından da beslendiler. İlk gol ofsayt, ikinci golde auttan çıkmıştı. Bir de bizim penaltımızı vermediler. Ayrıca Serdar Aziz'e yapılan hareket kırmızı kart.

''UKRAYNA, FİZİKSEL OLARAK DAHA HAZIR''

Ben kendi oyunumuzdan memnun değilim. Fizik olarak hazır değiller ve Ukrayna takımı fizik olarak bizden daha hazırdı, daha hızlılardı. Oyunu sürekli hızlandırdılar. Her hafta oynayan futbolculardan oluşan bir takım olduklarını gösterdiler. Bizim takım öyle değil.

''HALA ŞANSIMIZ VAR''

Bizim gruptaki en spektaküler oynayan takım konumundalar. Ukrayna'da oyuncularla 6-7 yıl beraber çalıştım. Şimdi başka bir maça çıkacağız. Bir üst tura çıkmak için hala şansımız var. 3 gün içinde başka bir ekip görmeyi umut ediyorum.

Eksilmez Ardeşen 1953 Masterler Konuk Oldu Eksilmez Ardeşen 1953 Masterler Konuk Oldu

Oynayacağımız 3 maçın 2'sini sahamızda oynayacağız. Kazanmayı ümit ediyoruz. Ama futbolcularım, seviyelerinde değiller. Oyunda iki tane ekip vardı. Biri daha iyi kuran, daha iyi organize eden. Ukrayna, bu grupta en iyi oynayan takım. Daha dikkatli olmalıydık. Daha birbirimizle iyi anlaşmalıydık. Kolay değildi tabii ama oyunu daha rahat kontrol etmeliydik. Ukrayna, iki tane takımdan kurulmuş bir takım. Bizimki ise 10-15 farklı takımdan kurulmuş bir takım.

Ukrayna'daki oyuncular, her hafta oynuyor. Bu maçı kazanmayı hak ettiler. Bunun yanında söylemem lazım ki ilk golde bariz bir ofsayt var. Bu ana kadar dengeliydik. 1-0'dan sonra biz de boş alanlar bıraktık ve bundan faydalandılar. Auta çıkmış bir toptan ikinci golü attılar.

''BAŞKA BİR KADRO İLE ÇIKACAĞIM''

2-0'dan sonra oyuncuları motive etmek kolay değildi. Verilmeyen bir penaltımız da var. Ukrayna, bu goller olmasa başka goller de atabilirdi tabi. Sonraki maçımız için 3 günümüz var. İsim vermek istemiyorum ama az antrenman yapan futbolculardan değil, başka bir kadro ile sahaya çıkmayı düşünüyorum.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim