Şampiyonlar Ligi tarihinin en ilginç maçlarından biri Galatasaray ile Juvetus arasında oynandı. Kar yağışı nedeniyle dün 31. dakikada yarıda kalan mücadele bugün tamamlandı. Gruptan çıkmak için İtalyan ekibini yenmek zorunda olan temsilcimiz, inanılmaz kötü bir zeminde rakibini 1-0 mağlup etti.

Dün 31. dakikada  hakem Pedro Proença'nın takım kaptanları ve teknik heyetleriyle yaptığı görüşmenin ardından önce 20 dakika ara verdiği sonra da tatil ettiği müsabaka, tüm belirsizleiklerin giderilmesinin ardından kaldığı yerden itibaren oynandı. Takımlar, kural gereği maçın tatil edildiği andaki 11'leriyle müsabakaya başladı. Karşılaşmaya Galatasaray, topa sahip olduğu durumda start verildi. Ayrıca, maçın duraklama anında saha kenarında tedavi olan Eboue, maça kenardan dahil oldu.

Karşılaşmanın lk yarısının kalan 10 dakikasında iki takım da sahaya alışmakta oldukça zorlandı ve tehlikeli bir pozisyon olmadan devre arasına girildi. 

İkinci yarıda uzun toplarla biraz daha etkili olan Galatasaray, 58. dakikada Droba ile gole yaklaştı ama Buffon nefis uzandı, dönen topa da Burak dokunamadı. Galatasaray'ı tura yaklaştıan gol 85. dakikada Sneijder'dan geldi. Drogba'nın pasında Hollandalı sarı-krımızılı takımımızı öne geçiren golü attı. 

Maçı da bu skorla 1-0 kazanan Galatasaray, yeni bir destanla Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura çıkmayı başardı.

GALATASARAY-JUVENTUS: 1-0

GALATASARAY: Muslera, Eboue (Dk. 80 Umut), Gökhan, Semh, Chedjou, Riera, Melo, Selçuk, Sneijder, Burak, Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini

JUVENTUS: Buffon, Lichsteiner, Barzagli, Chiellini, Bonucci (Dk. 87 Quagriella), Pogba, Marchisio, Aasamoah, Vidal, Llorernte, Tevez
TEKNİK DİREKTÖR: Antonio Conte

SARI KART: Dk. 12 Marchisio, Dk. 59 Tevez, Dk. 77 Sneijder

GOL: Dk. 85 Sneijder

Editör: TE Bilisim