Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'da katıldığı programda Anthony Modeste transferinin gerçekleşmesinin nedenini anlattı ve Fransız golcünün Florya'ya kadar geldiğini de söyledi.

Transferi gerçekleştirmeleri durumunda 20-30 milyon euroluk bir davayla karşı karşıya kalacaklarını gördüğünü belirten Cengiz, "Modeste, Florya'ya gelmiş. Modeste olayını ilk duyduğumda transferin bitmesine 2-3 gün kalmıştı. Duyduğumda ben de araştırıyorum bir taraftar gibi. Hukuki bir sorun olduğunu söylediler. Hukuki sorun olduğunu öğrendiğimde hemen müdahale ettim. Biz de yarı hukukçu sayılırız. Baktığımızda çok büyük bir tehlike gördüm. 25-30 milyon euroluk bir tehlike. Çin kulübü ile iki sözleşme yapmış. Hizmet sözleşmesi ve imaj sözleşmesi. Drogba olayında hizmet sözleşmesi ve imaj sözleşmesi farkı vardı. Birini fesih ederse diğerini de edebiliyordu. Modeste'de bu yoktu" ifadelerini kullandı.

 

 

"ÇİN KULÜBÜ BİZE AĞIR LAFLAR EDİYORDU"

Türkiye'den 2 kulübün daha 30 yaşındaki golcüyle ilgilendiğini söyleyen başkan, "Türkiye'den 2 kulüple, Rusya'dan ve Almanya'dan 6'ya yakın takımın ilgilendiğini gördük. Bunlar imzalamamış. Bize ardından bir mektup geldi. Futbolcumuz Modeste'yi transfer etmeniz halinde, antrenmana çıksa bile sizi mahkemeye veririz diyorlar. Çin kulübü bize çok ağır laflar ediyordu. Bonservisini göremedik biz. Tek taraflı fesih hukukta bir şey anlam ifade etmez. Tek taraflı boşanamazsın. O maddeyi bize göstermediler. Bu mektuptan da şüphelendik. Garip bir mail adresiydi. Bu size mi ait diye sorduk. Evet, bu biziz. Lütfen futbolcumuz ile ilgilenmeyin dediler. Menajerleri, bilinenin aksine Gomis'in menajeri değil. Bayan bir avukatı var" diye konuştu.

 

"MODESTE KONUSUNDA RİSKE GİREMEZDİK'"

Riski almadıklarını kaydeden yönetici, "Modeste konusunda bir bakmışım TT (Trend Topic) olmuşum. Bir hukukçu kardeşimiz yorum yapmış. Galatasaray'ın tekrar ayağa kalkacağı bir sürede bu riski göze alamayız. Ben belki çok rahat olsam bu riski göze alabilirim. Bu risk %60 oranında var, %40 oranında yok. Bu riski ben dahil iki Türk kulübü daha göze alamadı. Futbolcuyu alsaydık Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaktı." dedi.

"OCAK AYINDA NEDEN OLMASIN?"

Transfer kapandıktan sonra da TFF ile görüştüklerini kaydeden idareci, "TFF ile Modeste konusunu görüştük. Modeste, Ocak ayında neden olmasın? Hayırlısı. Açık bir şekilde Fatih hocanın mesajı var. Geçen sezon Gomis'siz 3 maçı da kazandık ayrıca. Taraftarın isteğini ciddiye almıştık. Boş tribünlere oynamış bir takımdan hiçbir şey bekleyemezsin. İstersen Messi'yi transfer et. Modeste olursa olur. Benim temasım direkt yok ama teknik heyet gereği yapar. Şartlar Ocak ayı için müsait olursa neden olmasın. Ama mali yapıdan Galatasaray'ı riske atamayız" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim