Sezonu açan ve UEFA Avrupa Ligi'nde Östersunds'la oynayacağı karşılaşmaya hazırlanan Galatasaray'da, diğer yandan da transfer çalışmaları son sürat devam ediyor. Gomis, Belhanda ve Maicon'u renklerine katan Sarı Kırmızılılarda Başkan Dursun Özbek transferlerin devam edeceğini belirtti. Özbek, canlı yayında Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtlıyor.

Dursun Özbek'İn açıklamaları şöyle:

'Uçaklar inmeye devam edecek'

Uçaklar inmeye devam edecek. Bu mesajı taraftara vermekte fayda var. Önceki transferler 1 hafta gecikti. Taraftarlardan özür diliyorum. Bu yüzden tam bir tarih vermekj istemiyorum.

Teknik heyetin raporunu scout ekibine ilettik. Kuvvetli bir takım kurma arzusundayız. Takımda korkunç bir uyum var. 3 senedir kamplara gidiyorum. İlk kez bu kadar uyum gördüm. Keyifle ayrıldım kamptan.

Rakiplerimiz de bu sezon bilinen futbolcuları transfer ediyor. Lig bu sezon çok keyifli ve zorlu olacak. Bu güzel bir şey.

'2016'de deniz bitmişti'

Yönetimler kaynak yaratmak yerine borçlanma yoluna gitmiş. Galatasaray artık borçlanma kabiliyetini kaybetmişti.

Galatasaray artık teknik olarak iflas durumuna gelmişti. 2014-15 sezonunda yardımcı yöneticiyken yapmıştım bu tespiti.

Borçlanarak yönetmek kolaycılıktan öte değil. Borçlanma Galatasaray'ı 2015'in sonuna kadar getirdi. 2016'de deniz bitmişti.

'Riva'dan gelen para banka borçlarına gidecek'

Daha önce Riva için projeler hazırlansa da hayata geçmemiş. Sayın Cumhurbaşkanımız'a da ben teşekkür ederim. Kendisi de ilgilendi. Emlak Konut'la bizi bir araya getirdi Riva için.

Riva projesi orta vadeli bir proje 1-2 yıla sığacak bir proje değil. Beklentilerin üzerine çıkan bir ihale oldu. Buradan gelen ve gelecek olan para banka borçlarına gidecek. Banka borçları ve faizleri kapatırsak Galatasaray'ın sportif gelirleri kendini kâra getirecek düzeyde

Sneijder kalacak mı, gidecek mi?

Sneijder'in kendi kariyer planlamasına dair bir takım planlaması olduğunu ifade eden Özbek, "Sneijder'in durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Özbek, "Sneijder, Galatasaray'ın çok önemli oyuncusu ve Galatasaray'a çok önemli hizmetler verdi; Galatasaray taraftarının sevgilisi durumunda. Hem bizim hem de sporcunun projeleri var, sadece bizim tasarrufumuzda olan bir şey değil. Arda da bizim çok önemli bir futbolcumuzdu ama kariyer planlamasını yaptı ve Atletico Madrid'e transfer oldu. Hem kulüpler hem de sporcular kendi kariyerlerini planlama konusunda bazı kararlar alabilir" dedi.

Sneijder ile görüşmelerin sürdüğünün altını çizen Özbek, "Sneijder, Galatasaray'da kalmalı mı? Evet ama bir yerde de şuna saygı duymak lazım; Sneijder'in kendi kariyeri için bir planlaması varsa bunu da anlıyoruz. Galatasaray Kulübü'nün de kendisine yönelik bazı planları var. Sneijder ile bir çatışma söz konusu değil, her iki tarafa da faydası olacak bir görüşme yapıyoruz" şeklinde konuştu.

'Koşan bir takım yaratmak istiyoruz'

Dünyadaki bütün takımlar yenileniyor. Bizim kadromuz 4-5 yıldır hemen hemen aynı. Bizim de yenilenmemiz gerekiyor. Galatasaray'ın da hedefleri var. Daha iyi futbol oynayan bir takım kurmak istiyoruz. Galatasaray daha çok koşan bir takım istiyor. Takımlar yeni isimler bulma, yeni heyecanlar yaratma içinde oluyor. Galatasaray'ın ortaya koyduğu durum da bu.

Podolski, Japonya'ya gitmek istediğini Bruma, Avrupa'ya gitmek istediğini söyledi. Müsaade etmemek Galatasaray'a yakışır mı?

'Tudor'u beğeniyorum'

Tudor'da en çok beğendiğim şey; çok enerjisi var, çalışmaktan yorulmuyor, futbolcuyla hep ikili ilişkisi var. Bu yönünü çok beğeniyorum. Tudor, Galatasaray'a yakışan bir antrenör. Dinamizmi ve enerjisi bütün takıma yansıyor. Keşke kamera olsa kampta Tudor'u çekse ve enerjisini görseniz...

'Kampta en çok sivrilen oyuncular...'

Biz alt yapıdan futbolcu üretmek zorundayız. İnsanlara sürekli aynı isimleri izletmek istemiyoruz. Alt yapıdan 4 futbolcumuzu kampa götürdük. Şu anda kampta en çok sevilen ve sivrilen oyuncular bu çocuklar.

'Arda'nın oynayacağı tek kulüp Galatasaray'dır'

Arda'nın yeri Galatasaray'dır. Fakat onun Barcelona'da kalacağı yönünde bilgi aldım. Arda'nın Galatasaraylılığını kimse tartışamaz. Arda Türkiye'ye gelirse, oynayacağı tek kulüp Galatasaray'dır.

'Ataman'ın basından tartışması Galatasaray'a zarar verir'

Ergin Ataman çok iyi bir Galatasaraylı. Bunu tartışmaya gerek yok, kupalar kazandırdı, futbolla aynı; kontratı bitti. Ergin Ataman'la yollar ayrılmadı. Kontratı bitti. Ancak Ataman'ın basından tartışması Galatasaray'a zarar verir. Sinan Güler kariyer planında Euroleague olduğunu söyledi. Fenerbahçe'ye gitmesi kendi tercihi.

'2 yıldaki başarı eksikliğinin başında men cezası yatıyor'

'Kombinelerin yüzde 55'ini sattık. Taraftarımıza bu konuda teşekkür ediyorum. Teşekküre layık bir hareket yaptılar. UEFA'dan men edilen bir travmanın içindeydik. UEFA nezdinde ilk defa biz FFP'den men edildik. Sebebini tartışmayalım. Biz bu travmanın içinde takımı dik tutup çaba sarfettik. 2 yıldaki başarı eksikliğinin başında men cezası yatıyor. UEFA'da sıkıntı yok işte, haftaya maç var Avrupa için şimdi bazı Galatasaraylılar'dan özür bekliyorum, ceza alacak demişlerdi'

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim