Çaykur Rizespor’un yeni sezonda yaptığı transferlerle yabancı sayısı 15’e yükseldi. Yeşil-mavililerin 28 kişilik kadrosunda 15’i yabancı 13 Türk oyuncu yer aldı. Geçen sezon TFF 1’inci ligde mücadele eden yeşil mavililer 5 yabancı ile sahaya çıkabiliyordu.

Trabzon’da Maç Sonu Saha Karıştı Trabzon’da Maç Sonu Saha Karıştı

Bu sezon yeniden Spor Toto Süper Lig’e yükselen Karadeniz temsilcisi geçen sezondan 4 yabancı oyuncuyu elinde tutarken Matic Fink’i kralıktan geri aldı. 5 sezondur yeşil mavili formayı giyen Leonard Kweuke ile yollar sezon başında ayrıldı. Önceki sezon takımı bir üst lige taşıyan Davide Petrucci, Marwane Saadane, Vedat Muriç ve Braian Jose Samudio Segovia takımda kalırken 10 yabancı oyuncu daha transfer edildi.

Rizespor kaleye Samir Ujkani’yi geri dörtlüye Montassar Omar Talbi, Armand Mouhamed Traore, Jaroslaw Przemyslaw Jach, Jakub Brabec ve Cisse Cheikh’i transfer etti. Orta sahaya da yeni isimleri alan yeşil mavililer; Aminu Umar, Fernando Henrique Boldrin ve Adama Guaye ile sözleşme imzaladı. Forvette yalnız kalan Vedat Muriç’in yanına ise Oleksandr Gladkyy transfer edildi.

Editör: TE Bilisim