İşte Orman'ın açıklamaları

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE DEPLASMANA TARAFTAR GÖTÜRMEYECEĞİZ"

UEFA'nın 2 yıl ertelemeli 1 yıl men cezası hakkında konuşan Fikret Orman, "UEFA'da haksız bir kararla karşı karşıya kaldık. Kendileri de kabul ediyor bunu. Saçma sapan kararları var. Avrupa'daki Türk vatandaşların bilet almasını biz engelleyemeyiz, ev sahibi kulüp engellemeli. Büyük bir ihtimalle Avrupa'daki maçlara taraftar götürmeyeceğiz. Bunun kararını Yönetim Kurulu toplantısında bu kararı alacağız. CAS'a UEFA'nın kararı hakkında da başvuracağız" şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ, ÇİN'DE OFİS AÇACAK"

Çin'de yatırım yapacaklarını söyleyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Büyük ihtimalle Beşiktaş Kulübü, Şangay'da ofis açacaktır. Orta Doğu'ya gideceğiz, Azerbaycan'a gideceğiz. İnşallah Beşiktaş'a önemli katkılar sağlayacağız" dedi.

"BEŞİKTAŞ'IN BUNA ALIŞMASI LAZIM"

Çin'e Avrupa devlerii geldiğini belirten Orman, "Kaldığım otelin yanında Arsenal kalıyor. Otelin önünde birçok Arsenal taraftarı olan Çinliler vardı. Beni karşılayanlar arasında da Çinli aileler vardı. Bu sene yatırım senemiz. Buraya para harcayarak geliyoruz. Manchester United'ın burada çok fazla taraftarı var. Onlar buna 2000'de başlamışlar. Manchester City, 2004'te başlamış. Milan burada, Bayern Münih burada. Arsenal, Chelsea, hepsi eskiden beri buradalar. Dünya'nın büyük kulüpleri buralardalar. Beşiktaş Kulübü'nün de artık uzak uçuşlar yapmaya ve maç yapmaya alışması lazım" diye konuştu.

"2018 TÜRKİYE-ÇİN SENESİ VE..."

Orman, Çin kulüpleri ile daha önemli işler yapacaklarını vurgularken, "2018 Türkiye-Çin senesi. İki devlet de buna önem veriyor. Bizlerin de projeleri var, Çin'de, Türkiye'de maç yapmak gibi. Erdal Torunoğulları bu planı yapacak. Geldiğimizde 'Stat yapacağız, büyüyeceğiz' dedik. Bunlar hayal gibi geliyordu ama oldu. 5 sene içerisinde bu söylediğimiz işler de olacak. Taraftar sayımızı ve gelirimizi arttırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"KEŞKE ÇİNLİLER SATIN ALSA"
Türk kulüplerinin Çinlilere satılması ihtimali hakkındaki soruları yanıtlayan Fikret Orman, "Beşiktaş'ın sahibi ben değilim. Keşke Çinliler, Türkiye'de kulüp alsalar. Bunu isterim. Süper Kupa'yı Samsun'da oynayacağız. Keşke Süper Kupa seneye Çin'de Şangay'da oynansa. El Clasico, Miami'de oynanacaksa, Süper Kupa neden oynanmasın? Beşiktaş'ın Çin atılımının ardından Fenerbahçe ve Galatasaray da bunu yapacaktır. Bunları yapmamız gerekiyor. Global dünyada bunlar önemli projeler" dedi.

"REAL MADRİD, BEŞİKTAŞ'TAN KORKUYOR DEMEDİM"

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile ilgili konuşan Fikret Orman, "Sözlerim yanlış anlaşıldı. 'Real Madrid, Beşiktaş'tan korkuyor' demedim. Rakipler tarafından Beşiktaş'ın saygı gördüğünü söyledim. İnşallah Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir kura çekeriz ve gruptan çıkarız. Sonrası Allah Kerim" ifadelerini kullandı.

Trabzon’da Maç Sonu Saha Karıştı Trabzon’da Maç Sonu Saha Karıştı

FORVET TRANSFERİ İÇİN "ABOUABAR İLK SIRADA DEĞİL"

Forvet transferi için açıklama yapması istenen Orman, "Aboubakar defteri kapandı diyemem. Açık mı, çok da açık durmuyor. Yarın sabah da açılabilir. Kesin de bir şey yok. Şu an alternatiflerimizden bir tanesi. Daha önce tutma niyetindeydik ama şu an sıralamada olan bir oyuncu. Ancak Aboubakar, birinci tercimiz değil. Transfer dönemi 8 Eylül'de bitiyor" sözleriyle siyah-beyazlı camiaya mesaj verdi.

"ANADOLU EFES, BİRLEŞMEYİ KABUL ETMEDİ"

Anadolu Efes ile basketbolda birleşme için görüştüklerini söyleyen Orman, "Anadolu Efes ile birleşme fikrini her sene dile getiriyordum ama Anadolu Efes yönetimi bu fikrimizi kabul etmedi. Tüm branşlarda toplam 60 milyon liralık küçülmeye gideceğiz" diyerek kararlarını açıkladı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim