Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çeşitli programlara katılmak için geldiği Rize'de Alipaşa Köyü Polis Kontrol Merkezi'nde görevli memurları ziyaret ederek, bayramlaştı. Daha sonra Ardeşen Sosyal Tesisleri'ne geçen Bakan Bak, burada Ardeşen Kültür ve Eğitim Vakfı yöneticileri ile bir araya geldi. Bak, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceği için gençlerin önemine vurgu yaptı:  

Nehir Rehberliği Kursu Ardeşen’de Yapılacak Nehir Rehberliği Kursu Ardeşen’de Yapılacak

"Daha güçlü olmak için gençlerimizi okutmamız, eğitmemiz lazım. Ben de burslarla okudum. Beni de bu toprakların çocuğu Sayın Cumhurbaşkanımız okuttu. Burs verdi, okuttu kendisi. Ben şanslıydım, Kasımpaşa'dan komşusuyduk. Oradan bizi tanıyordu. Onun verdiği destekler sayesinde yurt dışında okuduk. Master, doktora yaptık ve buralara kadar geldik. Eğitime yapılan destekler çok önemli. Sivil toplum kuruluşları çok önemli. Herkes çocuğuna, çevresindeki akrabasına yatırım yapacak. Onlarla ilgileneceğiz. Onların gelecek, kariyer ve iş ortamı için çaba sarf edeceğiz. Biz çevremizi daha güçlü kılarsak, onları bir yerlere taşırsak, onlar da gelecek nesillere yatırım yapacaktır. Bu nedenle sivil toplum kuruluşları ciddi birer adım. Bu adımları destekleyelim."

Bakan'dan Arakan açıklaması

Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde olması halinde daha güçlü olduğuna vurgu yapan Bak, "Etrafımızdaki  tabloyu görüyorsunuz. Neler dönüyor dünyada. En son Arakan'da Müslümanlara yapılan zulmü görüyoruz. Cumhurbaşkanımız ne dedi? 'Herkes sussa da biz susmayacağız.' Biz elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Hem sözümüz ile, hem elimiz ile, hem fikrimiz ile bu mücadeleyi yapacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim