BELHANDA KİMDİR?

25 Şubat 1990 tarihinde dünyaya gelen gelen Younès Belhanda 27 yaşındadır. Fransız vatandaşı olan Belhanda 1.77 boyunda ve 75 kilo ağırlığındadır. Orta saha mevkinde forma giyen Belhanda aslen Faslı olduğu için Fas Millî Futbol Takımı formasını giymektedir.

2011-12 sezonunda Montpellier ile Ligue 1 şampiyonluğu yaşadı ve ligte yılın genç futbolcusu seçildi. Ayrıca 11 Nisan 2012 tarihinde Marseille karşısında attığı rövaşata-vole karışımı gol de ligte yılın golü seçildi. 2013-14 sezonunda Ukrayna Premier Ligi'nin güçlü ekiplerinden Dinamo Kiev'e transfer oldu. Fas formasını ise 12 kez giydi ve bir gol attı. Ayrıca millî takım formasıyla 2012 Afrika Uluslar Kupası'nda da mücadele etti.

Kariyerinde özellikle forvet arkasında oynadığı maçlarda etkili bir performans ortaya koyan yıldız futbolcu hücum hattının solunda da forma giyebiliyor.

Bonservisi Dinamo Kiev'de olan ancak geçen sezonu Nice'de kiralık olarak geçiren Belhanda gösterdiği performans ile tekrar Avrupa kulüplerinin radarına girmeyi başardı.

Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 2 - Fenerbahçe: 3 (Maç Sonucu) Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 2 - Fenerbahçe: 3 (Maç Sonucu)

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim