Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul etti. Sürpriz görüşmenin ardından kabinedeki değişiklikler açıklandı.

Başbakan Yıldırım, kabulün tamamlanmasının ardından Beştepe'de yaptığı basın açıklamasıyla Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yerine Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak'ın getirildiğini açıkladı.

Böylece yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak oldu.



OSMAN AŞKIN BAK: HABERİM YOKTU

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Bizi bu göreve layık gören Sayın Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ülkemize hizmet etmek için elimizden gelen en iyi şekilde çalışacağız." dedi.

Bak, Başbakan Binali Yıldırım'ın Bakanlar Kurulu üyelerinin adını açıklamasının ardından, iktidar kulisinde milletvekillerinin ve gazetecilerin tebriklerini kabul etti.

Gazetecilerin "Haberiniz var mıydı" sorusu üzerine Bak, "Yok. Genel Kurulda'ydım. Arkadaşlar telefon etti." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür eden Bak, "Ülkemize hizmet etmek için elimizden gelen en iyi şekilde çalışacağız. Tabii ben spor camiasının içerisinde yetişmiş birisiyim. Çok küçük yaşlardan beri spor yöneticiliği yapıyorum. Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığı, çeşitli kulüplerde yöneticilik yaptım. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda görev aldım. Spor benim hayatımın bir parçası." diye konuştu.


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın Erokspor'da futbol oynadığı
dönemlerden bir kare...


OSMAN AŞKIN BAK KİMDİR?

Rizesporlu futbolculardan Kanser taramasına destek Rizesporlu futbolculardan Kanser taramasına destek

11 Ekim 1966'da İstanbul Üsküdar'da doğdu. Baba adı Muhittin, ae adı Fatma'dır.

Makine Mühendisi, Üst Düzey Yönetici, Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Nottingham Üniversitesinde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi. İstanbul Ticaret Odasında Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli spor kulüplerinde genel sekreterlik ve başkanlık görevleri ile federasyonlarda yönetim kurulu üyeliği, kurul üyeliği, genel kurul delegeliği ve başkanlık görevlerinde bulundu. Çok sayıda makale ve bilimsel yayını bulunmaktadır.

24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca ve Farsça bilen Bak, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim