Çaykur Rizespor Geri Düştüğü Maçı Kazandı! Çaykur Rizespor Geri Düştüğü Maçı Kazandı!

Rize'nin Ardeşen İlçesinde Düzenlenen 'Çaykur 15 Temmuz Şehitler Hentbol Turnuvası'nın Şampiyonu Ardeşen GSK Oldu.
Hentbol Bayanlar Süper Lig ekiplerinden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü'nün (GSK) ev sahipliğinde düzenlenen Trabzon Zağnosspor, Azerbaycan Azeryolspor ile Azerbaycan Azersuspor'un katıldığı, Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen 'Çaykur 15 Temmuz Şehitler Hentbol Turnuvası'nın Şampiyonu ev sahibi Ardeşen GSK oldu.
Sırasıyla Azeryolspor'u 31 - 27, Azersuspor'u 33 - 27 mağlup eden Bordo/Beyazlılar, son maçında ise Trabzon Zağnosspor'u 36 - 30 mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu.
Yeni sezona yeni yönetim kadrosu ve Türkiye'de  ve Avrupa'da kupa hedefleri ile çıkan Ardeşen GSK'nın turnuva performansı ise göz doldururken, şampiyonluk için kurulan yeni takım ise güven verdi.
4 Ekim Çarşamba günü Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile oynayacağı maç ile sezonu açacak olan Ardeşen GSK'da Teknik Direktör Ali İhsan Tekin, "2017/18 sezonu öncesi düzenlediğimiz 2. Çaykur 15 Temmuz Şehitleri Anma Hentbol Turnuvasının önemi manevi anlam da bizim için çok önemliydi. Bu sene ikincisini düzenlediğimiz turnuva da katılımcı takımlar geçen seneye nazaran daha dişli ve güçlü rakiplerdi. 2 Azerbaycan takımının yanı sıra bir de komşu şehrimiz Trabzon'un temsilcisi Zağnosspor'u ağırladık. Bu turnuva da mücadele eden 4 takım da Avrupa Kupalarında mücadele eden takımlardan oluşuyor. Bizimle birlikte Zağnosspor ve Azerbaycan Azersu takımı Challenge Kupasında mücadele edecek. Azerbaycan Azeryol takımı ise EHF Kupasında mücadele edecek. Hal böyle olunca turnuvamız da oldukça zor ve çekişmeli geçti. Bu zorlu turnuvada güç galibiyeti alarak şampiyon olduk." dedi.
Şampiyonluktan Çok Takımımızın Son Durumunu Görmeyi Hedefliyorduk
Bu turnuva da şampiyonluk veya başarının kendileri için geri planda olduğunu ifade eden Tekin, "Zira, özel bir turnuva olduğu için takımımızın neler yapabileceğini, bizim ne yapabileceğimizi görmek asıl amacımızdı. Bu turnuva sayesinde de takımımızın eksi ve artılarını görme şansı bulduk. İlk iki günkü maçlarımız da biraz daha derin bir kadro ile durumumuzu ölçtük. Son gün oynadığımız final maçı olan Zağnosspor karşılaşmasında ise takımımızın ana kadrosunu sahaya sürdük. Zaman zaman 11- 12 farka ulaştık. Son 10 dakikada ise yedeklerimizi sahaya sürmemize rağmen karşılaşmayı 36 - 30 kazanarak şampiyon olduk." dedi.
Artık Önümüze Bakıyoruz!
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında yaptığımız kamp ve çalışmaların sonunda neler yapabileceğimizi, bu çalışmalar karşılığında ne önlemler almamız gerektiğini gördük. Bana göre çok faydalı bir turnuva oldu. Ben katılan takımlar Zağnosspor, Azersu ve Azeryol'a, hakem ve gözlemci heyetimize, ve bu imkanı sağlayan yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyorum. Amacımız 4 Ekimde başlayacak olan ilk lig maçında galibiyet elde edip lige moralle başlamak." dedi.
 
 
ŞEHİTLERİMİZİ UNUTTURMAYACAĞIZ
Ardeşen GSK Başkanı Sultan Rauf Oğuz, Turnuvanın, bizleringeleceği için canlarını feda eden 15 Temmuz şehitleri adına düzenlendiğini hatırlatarak, “ 15 Temmuz'da vatanı ve milleti için şehit olan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu kapsam da komşu ilimiz Trabzon'dan Zağnosspor, yine kardeş ülkemiz Azerbaycan'dan 2 takımın katılımı ile 15 Temmuz şehitlerini anlamının manevi duygusu gölgesinde güzel bir turnuvayı geride bıraktık." dedi.
İLKLERİN TAKIMIYIZ
2008 yılında kulüpleşerek yola çıktıklarını anımsatan Ardeşen GSK Başkanı Sultan Rauf Oğuz, aradan geçen 9 yıl da taşrayı temsilen yola çıkarak bir çok ilki gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
Bu yıl ise yine kupaları hedeflediklerini ve şanslarının iyi gitmesi halinde Avrupa'da kupa kaldırarak yine bir ilki gerçekleştirmek istediklerini Vurgulayan Oğuz, "İnşallah bu ilki gerçekleştirmek yine bize, Ardeşen'imize ve Rize'mize nasip olur. Yeni yönetim kadromuz, yeni sporcularımızla yeni bir sezona başarı hedefi ile çıkıyoruz. Taraftarlarımızın da her zamankinden çok bu takıma sahip çıkmalarını bekliyoruz. Halkın sevgilisi olan Ardeşen GSK, taraftarının desteği ile mutlaka başarıya ulaşacaktır." dedi.
TEŞEKKÜR
Oğuz son olarak; bu turnuvanın oluşmasında destekleri olan Ana Sponsorumuz Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğluna, Aydersu Yönetim Kurulu Başkanımız Cemil Akbeniz'e, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'a, Zağnosspor'a Azeryol ve Azersu takımları ile hakem ve gözlemcilerimize, Ardeşen GSK'mızın teknik ekibi ve sporcularımıza, ayrıca yönetim kurulu üyelerime çok teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim