Deniz VARLI
Çay TV'de Neşe Yelken'in sunduğu 'Her Açıdan' programında Cumhuriyet kadını olduğunu ifade eden Üst, Atatürk'ün birçok dünya ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiğini; bir Cumhuriyet kadını olarak bugüne kadar seçme hakkını kullandığını, şimdi ise seçilme hakkını kullanmak istediğini söyledi.

ust1.jpg

2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde doğup büyüdüğü, her çay sezonu gelip çay bahçelerinde çay topladığı, Jules Verne'in 'İnatçı Kereban' kitabında adı geçen Atina'yı (Pazar) Türkiye'ye örnek bir ilçe haline getirmek için belediye başkanlığına talip olduğunu söyleyen Şükran Yangın Üst, iki yıl içinde Pazar'ın çehresini değiştireceğini, beş yıl sonra ise sosyal, kültürel, sanatsal ve mimari olarak Pazar'ın parmakla gösterilen bir ilçe haline geleceğini ifade etti.


ÇOK BÜYÜK GÖRSEL KİRLİLİK VAR

Pazar'ın bölgenin en eski yerleşim yeri olduğunu, Trabzon'dan 50 yıl önce belediye olduğunu belirten CHP Pazar Belediye Başkan aday adayı Şükran Yangın Üst, seçildiğinde ilk olarak bir sanat kurulu ile proje ekibi oluşturacağını söyleyerek, "Maalesef Pazar'da kent kimliği oluşmamış, kentlilik bilinci yerleşmemiş. Köyler kadar bile olamamış. Böyle şehircilik olur mu?" diye konuştu.

RİZE'DEKİ İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAK

Seçilmesi halinde Rize ve ilçeleri için ilk kadın belediye başkanı olacak olan Şükran Yangın Üst, Rize'deki ilk kadın belediye başkanı olarak, Karadeniz kadınının gücüne ve üretkenliğine de iyi bir örnek olacağını ifade etti.

Pazar'da yaşlıların oturup dinlenebileceği, gazete-kitap okuyabilecekleri bir mekan olmadığını, kadınların eşleriyle beraber oturup yemek yiyebileceği, eğlenebileceği mekanların sınırlı olduğunu, çocuklar için oyun alanlarının yetersiz kaldığını, gençlerin zihinsel ve bedensel olarak kendilerini ifade edebilecekleri aktivasyonların hiç olmadığını belirten Üst, tüm bu eksiklikleri Pazar halkıyla birlikte gidereceklerini söyledi ve şunları ekledi: "Genç kızlarımız, kadınlarımız, erkeklerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımızla Pazar'ı birlikte örnek ilçe yapacağız. Gecenin 12'sinde bile herkes güvenle sokaklarda dolaşabilecek, insanlar sokağa çıktıklarında mutlu olacaklar, evlerine dönmek istemeyecekler. Pazar'da 4 tane cadde var. Bunlar da araçlara terk edilmiş durumda. Bu caddelere belirli saatler dışında araç girişi olmayacak, buralar yayalara ait olacak."

IŞIKLAR İÇİNDE BİR SANAT ŞEHRİ

Belediye Başkanı olduğunda Pazar'ı denizle buluşturacağını kaydeden Şükran Yangın Üst, insanların şimdiki gibi karanlık bir yerden geçiyorum hissine kapılmayacaklarını, ışıklı, güvenlik içinde dolaşabilecekleri, her yerinde sanat unsurlarını barındıran, projeleriyle istihdam oluşturulan bir Pazar vaad ederek, şunları söyledi: "Benim üst geçitlerim öyle demir yığını olmayacak. Bir fil olacak mesela, bir tanesi bir timsah figürü olacak. Benim çöp kutularım bile bir sanat eseri olacak. Bugüne kadar yüzlerce resim yaptım ve başyapıtımın Pazar olmasını istiyorum. Van Gogh'un başyapıtı Ayçiçek Tarlası'dır, Picasso'nun Guvernika'sıdır, benim başyapıtım Pazar olacak."

Editör: TE Bilisim