Rize Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan yenileme çalışması kapsamında Atatürk Heykelinin Rize Valiliği önüne taşınmasıyla ilgili CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun “Rize’de bir bardak suda yaygara kopartıyorlar” açıklamasına memleketi Rize’den tepki geldi. CHP Ardeşen İlçe Başkanı Erdoğan Nebioğlu, Bekaroğlu’nun açıklamasına tepki göstererek “Bekaroğlu’nun açıklaması bizim partiyi çok bağlamaz. O kadar yaygara denmez, bu yaygara değildir.” Dedi.

 

CHP Ardeşen Eski İlçe Başkanı Rauf Kemal Ural’ın istifasının ardından yönetim kurulu kararıyla İlçe Başkanlığı görevine getirilen Erdoğan Nebioğlu ilçebinasında basın toplantısı düzenledi. Rize’de Atatrük Heykelinin kaldırımasıyla ilgili soruya cevap veren Nebioğlu “Atatürk bir kimliktir. Rize Belediyesi bu konuyu iyi izah edemedi orada ne olacak ne olmayacak diye. En azından kaldırılıp bir yere atılmadı. Memnuniyetle karşılıyoruz. Rize’deki bu tepkiler yerindedir. Bekaroğlu’nun açıklaması bizim partiyi çok bağlamaz. O kadar yaygara denmez, bu yaygara değildir. Bekaroğlu, kendi açıklamasını yapabilir; ancak ben CHP Ardeşen İlçe Başkanı olarak Bekaroğlu’nun yaygara diye işi minimize etmesini doğru bulmuyorum.” İfadelerini kullandı.
 

 
 

Fatih Erbakan Rize'de Konuştu... Fatih Erbakan Rize'de Konuştu...

Sosyal medyada Rize Çayı’nın boykot edilmesiyle ilgili yapılan söylemlere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulana CHP Ardeşen İlçe Başkanı Erdoğan Nebioğlu ”Bunları söyleyenler yanlış konuşuyorlar. Rize üreticisinin cezalandırmak yanlıştır. Medya yazılan şeyleri dikkate almamak lazım. Bunu söyleyenler Atatürk’ü seven Rizeli’leri darıltmış oluyorlar. Çok fazla üzerinde durulacak bir konu değil.” Şeklinde konuştu.

 
 

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MEHMET BEKAROĞLU NE DEMİŞTİ?

 "Ne irtica ne Atatürk'e saldırı vardır. Atatürk heykelinin yeni kaidesine konulmasında sakınca yoktur. Bir bardak suda kıyamet kopartılacak bir durum yoktur. Rize'de bu anlamda bir problem yok"

 

Haber:Mustafa Özyanık

Editör: TE Bilisim