7 Haziran 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için Eyüp  Furtuna, Hasan Basri Velioğlu, Muhammet Mustafa Saymaz, Erdal Havuz, Dursun Güneş, Mecit Meral ve Faruk Üst, AK Parti İl Başkanı Muhammed Avcı'ya başvuru dosyalarını teslim etti.

İl Başkanı Avcı müracaatlar sırasında aday adaylarına başarılar dileyerek, aday adaylık müraacatlarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

EYÜP FURTUNA

Eyüp Furtuna müracaatı sırasında yaptığı açıklamada; Yeni Türkiye hedefi ve 2023 vizyonu sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun kararlı adımlarıyla ilerlemektedir. Değişen ve gelişen ülkemiz de ilimizi 2023 hedefine taşıyacak politikalar planlı bir çalışma takip ve kararlılık gerektiriyor. 20 yılı aşkın bir süredir siyasetin ve sivil toplum kuruluşlarında görev yapmış birisi olarak Rize’nin sıkıntılarını ve problemlerini çok iyi biliyoruz. Rize adına güzel projeler üretip, bu projeleri gerçekleştirme kararlılığı gerekiyor. Rize’nin evladı Rize’yi iyi tanısan samimi cesur bir kardeşiniz olarak sizlerin problemleri noktasında kararlı adımlar atabilmek için AK Parti’den aday adayı oldum.“ ifadelerini kullandı.

eyup-furtuna--muhammed-avci.jpg

EYÜP FURTUNA KİMDİR?

1977 yılında Rize/Merkez Salarha Güzelyurt Köyü´nde doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra hafızlık yaptı. Ortaokulu ve liseyi Rize İmam-Hatip Lisesinde birincilikle bitirdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Din Sosyolojisi alanında "Kanaat Önderliği ve Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi" adlı Yüksek Lisans Tez çalışması devam etmektedir. 

1992 yılından itibaren Milli Gençlik Vakfı, Rize İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (RİMDER), Ensar Vakfı gibi çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında görev yaptı. İlim Yayma  Cemiyeti Rize Şubesi ve İHH Rize Şubesi kurucuları arasında yer aldı. İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (LİDER) ve Rize İmam Hatipliler Derneği (RİHDER)´in Kurucu başkanlığını yaptı. Halen Rize İmam-Hatipliler Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Önder Doğu Karadeniz Bölge Başkanlığını  yürütmektedir. 

Yeni Şafak, Vakit ve Akit Gazetelerinin Rize Temsilciğini yaptı. Rize Tanıtım adlı gazeteyi çıkardı. Kanal 2000 ve Radyo Selam da program yönetmenliği ve sunuculuğu yaptı. Furtuna Medya Ajansı ve Sear Araştırma Analiz Merkezi yöneticiliği yaptı. 

Refah Partisi Gençlik  Kollarında Başkan Yardımcılığı yaptı. Fazilet Partisinin kuruluşu ve Ak Partinin kuruluşuna aktif destek verdi. Sear Araştırma Merkezi bünyesinde Seçimlerde Ak Partinin Anket, Araştırma, Analiz ve strateji geliştirme çalışmalarını yürüttü. 

RTÜ Araştırma Hastanesi, İlahiyat Fakültesi Camii ve Merkez Orta Camide İmam Hatiplik yaptı. Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi, Atatürk ilköğretim okulu, Şevket Yardımcı ilköğretim okulu, İMKB Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi ve Denizciler Ortaokulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yaptı. Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulunun Kurucu Müdürlüğünü yaptı. 

Evli ve iki çocuk sahibi olan Furtuna´nın eğitim ve çalışma hayatında bir çok ödül ve başarısı bulunmaktadır. Gençlik üzerine yaptığı çalışma ve projelerden dolayı Önder tarafından ödüle layık görüldü. 

 

HASAN BASRİ VELİOĞLU

Hasan Basri Velioğlu müracaatı sırasında  yaptığı açıklamada, “2015  seçimlerinin ülkeme partime ve Rize’me hayırlar getirmesini yüce Allahtan niyaz ederim. Başkanım bahsettiği gibi uzun yıllar Rize’de doktor ve başhekim olarak hizmet ettim. Rize’den ve çevre illerden gelen hastalara en kaliteli hizmet sunabilmek için gayret gösterdim. Onların dertleriyle dertlendim taleplerine çözüm üretmeye çalıştım. 10 Şubatta da istifa ettim. Allah kime hayırlı hizmet nasip edecekse onun olsun milletvekilliği Rize’me en kalbi şükranlarımı sunuyor aday adayı olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

hasan-basri-velioglu-muhammed-avci.jpg

Hasan Basri  Velioğlu kimdir?

1963 yılında Rize Fındıklı'da doğdu. İlkokulu Fındıklı'da, orta öğrenimini İstanbul'da, yüksek öğrenimini Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı.1992-1995 yılında itibaren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Göz kliniğinde ihtisasını tamamladı1995- 2001 yılları arasında aynı hastanede  göz hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı 2001 – 2003 yılları arasında memleketine dönerek Rize Devlet Hastanesinde hemşehrilerine hizmet verdi. 2003’de tekrar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine geri döndü. 2007’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Bankasında tıbbi direktörlük eğitimi alarak.SB Haseki Göz Bankasına tıbbi direktör olarak atandı.

Beykent Üniversitesi Hastane yöneticiliği işletmesinde yüksek lisans yaptı2008 yılından itibaren Rize 82.Yıl Devlet Hastanesi'nde Başhekim olarak hizmetine devam etti. 2009’da Rize Devlet Hastanesinde Kurucu başhekim olarak görevlendirildi. Başhekimliği döneminde sağlık hizmeti talebinde bulunan tüm hasta ve yakınlarının memnuniyetinin temel alarak hizmet standartlarını yükseltti. İkinci basamak yeni doğan ve erişkin yoğun bakım ünitesi kurarak diğer illere hasta sevkini azalttı. Rize Devlet Hastanesi Başhekimlik görevi süresince Rize Devlet Hastanesi'nin Rizeli hemşerilerimizin beklentilerini sağlayacak donanım ve işlevselliğe kavuşması için canla başla çalıştı. Opr. Dr. Hasan Basri Velioğlu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun kurulmasıyla 5 kasım 2012 tarihinde Rize İli Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Rize Devlet Hastanesi'ne Hastane Yöneticisi olarak atandı ve o tarihten itibaren hastane yöneticisi olarak görevini sürdürüyor. Velioğlu, evli ve iki çocuk babası olup Fransızca bilmektedir.

ERDAL HAVUZ

Ardeşen Belediye Meclis Üyesi  Partisinden İstifa Etti Ardeşen Belediye Meclis Üyesi Partisinden İstifa Etti

Erdal Havuz müracaatı sırasında yaptığı açıklamada; “Ecdadımız tarih boyunca; Hakk’a yönelmiş, Hak için halka hizmet anlayışıyla, Devlet yönetmeyi bir meslek olarak değil, görev olarak benimsemiş, “İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın” sözü doğrultusunda, devleti idare ve idame etmişlerdir. Bizlerde bu düşüncelerle, Devlet Başkanımız, Başbakanımız, Dava arkadaşlarımız ve Ülkemizin tüm fertleriyle birlikte, yeni Türkiye için hizmet etmeye devam edeceğiz. Bir bürokrat, mühendis ve ekonomist olarak, tecrübelerimi, birikimlerimi ve projelerimi hayata geçirmek, ülkemize 2023 hedefleri doğrultusunda katkıda bulunmak için;  Ak Parti’mizden 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Rize’mizden Aday Adayıyım.  Ak Parti’mizin vekil adaylarına, teşkilat çalışanlarına, kadın ve gençlik kollarına şimdiden başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım.”  dedi.

erdal-havuz-muhammed-avci.jpg

Erdal  Havuz kimdir?

Aslen Rize’nin İkizdere İlçesi Meşeköy (Petran) Köyü’nden olan Erdal HAVUZ, 1973 yılında Van’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladı. 1992 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği bölümünde yabancı dil eğitimini tamamladıktan sonra 1998 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri bölümünden birincilikle mezun oldu. Ayrıca 2011 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme (Lisans) ve 2013 yılında da Yerel Yönetimler (Önlisans) bölümlerini bitirdi.

Çalışma hayatına 1998 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri bölümünde öğretim üyesi olarak başlayıp, 2001 yılında bu görevinden ayrılarak Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığının düzenlediği Denetmen Yardımcılığı sınavını kendi alanında birincilikle kazanarak Gaziantep’e atandı. 2002-2003 yılında Adıyaman’da Denetmen, 2003-2007 yıllarında Şanlıurfa’da Grup Başkanı ve 2007-2015 yıllarında Rize’de Grup Başkanı olarak görev yaptı.

Çeşitli meslek kuruluşlarından çok sayıda plaket ve ödül alan Erdal Havuz, evli ve bir çocuk babası olup, çok iyi derecede İngilizce ve iyi derecede de Rusça bilmektedir.

MECİT MERAL

Mecit Meral Siyaset millete hizmet ve Allahın rızasını kazanmak için yapılır. Köklü bir geleneğin partisi olan kısa uzun ve orta vadede hedefleri olan AK Partiden milletvekili olma ve hizmet etmek için aday adaylık müracaatında bulunmaktayım. Her yurt köşesi, gibi  kalbimizle bağlı  olduğumuz Rize’mize artık canımızla bağlı olduğumuzu  belirtir bu  göreve talip olduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bugüne kadar bizleri yalnız bırakmayan hemşerilerimiz ve dostlarımızdan desteklerini ve dualarını bekliyoruz.” dedi

mecit-meral-muhammed-avci.jpg

DURSUN GÜNEŞ

Dursun Güneş müracaatı sırasında yaptığı açıklamada; Önümüzdeki önemli süreçte yüce meclisimizin şekilleneceği bir döneme girdik. Bu dönemde ülkemize ilimize katkı sunmak için bünyesinde halkın oyuyla seçilen güçlü bir cumhurbaşkanı çıkartan Adalet ve Kalkınma partisinden 25. Dönem milletvekilliği seçiminde aday adaylık başvurumu bugün yaptım. Aday adaylığımız ilimize ve ülkemize hayırlı olsun temennisiyle hepinize saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

dursun-gunes-muhammed-avci.jpg

Dursun Güneş Kimdir

04.06.1955 tarihinde Pazar’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Pazar’da tamamladı. Rize Eğitim Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. İlk memuriyete Pazar’da başlayıp uzun süre çeşitli eğitim kurumlarında öğretmenlik ve idarecilik yaptı. 1989 yılında Pazar Milli Eğitim Müdürlüğüne atanarak 1997 yılına kadar buradaki görevini sürdürdü. 1996 yılında Pazar Kaymakamlığı’na belirli süre vekâlet etti. 1997 yılında Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğüne atanarak 2003 yılına kadar müşavir ve danışman olarak görev yaptı. 2003-2005 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatında çalıştı. 2005-2009 yılları arasında Erzurum ve Nevşehir bölgelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2009 yılında kendi isteğiyle emekli olup mahalli seçimlerde Pazar Belediye Başkanlığına aday oldu. Şu an inşaat sektöründe kendi işini yapmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

MUHAMMET MUSTAFA SAYMAZ

Muhammet Mustafa Saymaz müracaatı sırasında yaptığı açıklamada, 25. Dönem milletvekilliği seçiminde Rize İlimizden aday adayı oldum. 7 Haziran genel seçimlerinin başta ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

muhammed-mustafa-saymaz-muhammed-avci.jpg

Muhammet Mustafa Saymaz Kimdir ?

11/12/1973 yılında 6 çocuklu bir ailenin ferdi olarak Rize Pazar’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Rize Pazar’da ve yükseköğrenimini de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2000 yılında tamamladı. 2002-2003 yıllarında askerlik görevini Van Gürpınar Jandarma Komando Taburunda Tabip Asteğmen olarak tamamladı. Askerlik süresi hariç 2001-2006 yıllarında Rize ili ve ilçelerinde Hekim olarak görev yaptı. 2006-2010 yılları arasında İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kuruluşunda görev yapıp, 2007-2010 yılları arasında aynı hastanede Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptı.

Temmuz 2010 – Kasım 2012 yıllarında Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüttü. Kasım 2012 – Aralık 2013 yıllarında Kırklareli İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

Aralık 2013 – Ocak 2015 yıllarında Giresun İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren de atandığı Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü görevinden 10 Şubat 2015 tarihinde Milletvekilliği Aday Adaylığı nedeniyle istifa etti.

Evli ve 2 çocuk babası olan SAYMAZ, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

FARUK ÜST

Faruk Üst müracaatı sırasında yaptığı açıklamada, “Yeni  bir Türkiye, yeni  bir Rize için 25. Dönem Rize milletvekilliği aday adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Yapmış olduğumuz başvurunun ülkemize ve Rize’mize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

faruk-ust-muhammed-avci.jpg

Faruk Üst Kimdir?

1967 yılında Pazar İlçesinde doğdu. İlk-Orta- Lise öğrenimini Pazar İlçesinde tamamladı. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  İktisat bölümünü tamamladı. Mesleki tecrübesine Maliye Bakanlığının açmış olduğu özel yarışma sınavını 1992 yılında kazanarak Vergi Müfettişi olarak başladı. 1992-2004 yılları arasında bu görevini icra etti. 2004 yılında Kamu İhale Kurumunda göreve başladı. Kamu İhale Kurumunda sırasıyla Bütçe ve Muhasebeden sorumlu Müdür, Yönetim Hizmetleri Uzmanı, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı ve Kurum Müşaviri olarak çalıştı. Kamuda görev yaptığı surede; danışmanlık, proje hazırlaması, Kurumların gelir-gider tahminlerinin yapılması, bütçesinin hazırlaması, hesap planları ve muhasebe kayıtlarıyla ilgili işlemlerin yürütülmesi, Kurumun nakit varlığının yönetilmesi, ihale mevzuatına göre Kurum hizmetleri için gerekli araç, gereç ve malzemenin, satın alınması , vergi ve mali mevzuat kapsamında inceleme, teftiş ve denetim gibi konularda uzmanlaştı.
Bağımsız Denetçi ve Mali Müşavir Ruhsatı ile Profesyonel İşletme Yöneticiliği ve  İhale mevzuatı gereği Kamu Alımları  Sertifikası sahibidir.

Ankara Pazarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı ile Rize İli Dernekler Federasyonu Saymanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim