Canan Karatay yemekten sonra çay içmeyi sevenleri uyardı Canan Karatay yemekten sonra çay içmeyi sevenleri uyardı

Uzman Biyolog Arzu Kabakçı Emu yağı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Emu yağının, Dromideius novaehollandiae olarak bilinen bir Avustralya kuşundan elde edilen sarı renkte bir yağ olduğunu belirten Kabakçı, “Avustralya'da Aborjinler (Avustralya yerlisi), geleneksel olarak yanıkların tedavisinde ve spor yaralanmalarında bir çare olarak kullanılıyordu. Emu yağının, kısa sürede emilebilme özelliğinden dolayı iyi bir cilt nemlendiricisidir.

 Avustralya eczanelerinde, yüz ve vücut için kırışıklık giderici ve nemlendirici olarak kozmetik ve kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır” dedi.

"NBA oyuncularının vazgeçilmezi!

“Emu yağı, içerisinde yüksek oranda A ve E vitamini ayrıca Omega-6 ve Omega-9 içermektedir” diyen Kabakçı, “Özelikle iltihaba karşı etkili olmasının yanı sıra cilt kızarıklıklarında, cilt morarmalarında, hemoroitte, zehirli böcek sokmalarında, eklem iltihapları ve ağrılarında, kas problemleri ve güneş yanıklarında kullanılabilmektedir.

Ayrıca NBA sporcularının spordan sonra kullandığı masaj yağı olarak bilinmektedir. Haricen günde 1-2 kez problemli olan bölgeye sürülerek kullanılabilmektedir. Eğer cildiniz aşırı yağlı değilse ve açık yara bulunmuyorsa kullanmanız da bir sakınca bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim