Vücudunuzun kan şekeri yükseldiğinde bedeninizde bir takım sağlık sorunları meydana gelir.  Bu durumun sonucunda zamanla kalp damarları hasar görür ve çeşitli komplikasyonlar gelişebilir.

Yüksek tansiyon,  kalp yetmezliği ve böbrek yetmezliği bu komplikasyonların başlıcalarıdır.  
 
Bu nedenle kan şekerinizin yüksekliğini erken tanıyabilmek kalıcı hasarları önlemenizde büyük katkılar sağlayacaktır.
 
Peki, kan şekerinin yükselmesinin en belirgin belirtileri nelerdir?

Uyuşukluk, yanma ve karıncalanma 
 
Yüksek kan şekeri, ellerde, bacaklarda ve ayaklarda hissizlik yanma ve karıncalanmaya neden olabilir. Buna, şeker hastalığının bir komplikasyonu olan diyabetik nöropati neden olur . 

Sürekli su ihtiyacı
 
Sık idrara çıkma sonucunda böbrekler çok fazla çalışır bu durumda susama hissini beraberinde getirir.

Yorgun hissetme 
 
Vücut hücreleri gereken miktarda kan şekeri oranına yetişemediğinde sürekli yorgunluk hissine kapılabilirsiniz.

Açıklanamayan ağrılar 

Aynı şekilde vücudunuz yeterli gliokuzu alamadığında bedeniniz ekstra kas ve yağ yakar.  Bu durum sonucunda aniden kilo verme gelişebilir.  Ne yazık ki aynı durum kilo alma içinde geçerlidir.  Bu nedenle bedeninizde kilo dalgalanmasını incelemek önemli bir yöntemdir.

Adaptasyon problemi

Vücudunuzda belirli bir denge olmadığı zaman zihniniz sürekli bulanık olur.  bu durum sonucunda yüksek tansiyon,  dikkatsizlik ve hafıza problemleri yaşayabilirsiniz.

Sürekli açlık hissi
 
Vücudunuzda enerji vermek için uygun miktarda kan şekeri bulunmadığında bedeniniz alternatif bir enerji kaynağı arar. Bu da sürekli aç hissetmenize neden olur.

Baş dönmesi 
 
Aniden baş dönmesi ve bulanık görme problemleri ile karşı karşıya kalıyorsanız bu durumu kesinlikle göz ardı etmemeniz gerekir.  yüksek kan şekeri bu semptomlarla ilişkili olabilir.

 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim