Sütlaç yiyerek kilo verebilirsiniz. Ama o bir tatlı dediğinizi duyar gibiyiz. Tabi ki burada önemli olan sütlacın hangi malzemelerle yapıldığı... Çünkü sütlacın kilo vermeye yardımcı olması için tam anlamıyla Diyet olması gerekiyor.

Kış aylarında en çok çocuklar zorlanıyor! Grip geçirenler için ne yapılmalı? Kış aylarında en çok çocuklar zorlanıyor! Grip geçirenler için ne yapılmalı?

Şeker: Tatlı diyince en çok merak edilen malzeme de şeker oluyor…  Diyet sütlacı tamamen şekersiz yapabilirsiniz. Ancak “ben hafif tatlı istiyorum” diyorsanız düşük kalorili tatlandırıcılardan birisini tercih edebilirsiniz. 

Esmer pirinç kullanın: Eğer kolay sindirilebilen bir pirinç istiyorsanız, beyaz pirinç kullanabilirsiniz. Ancak lif yönünden zengin bir diyet yapmak istiyorsanız, tercih etmeniz gereken esmer pirinç olmalıdır. 

Yağsız süt ile yapın: Diyetiniz için yapacağınız sütlaç mutlaka yağsız veya az yağlı inek sütüyle olmalı… 

Tarçın: Tarçın diyet ve spor yapanların tüketmesi gereken bir baharat. Çünkü hem kan basıncının düşürülmesine yardımcı oluyor hem de zengin bir antioksidan kaynağı. Sütlacınıza bolca tarçın dökebilirsiniz.

Diyet sütlacı ne zaman yemeliyim?

Diyet sütlacınızı Sabah kahvaltı olarak ya da spordan sonra tüketebilirsiniz. Bu yüksek proteinli tatlı sizi bütün gün tok tutabilir. Yüksek proteinli ve düşük kalorili olan diyet sütlaç, spor boyunca kaybettiğiniz vitamin ve mineralleri size geri verir.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim