Tuz:

Günde önerilen tuz miktarı ortalama 1 çay kaşığıdır. Eğer daha fazla tuz tüketirsek, vücudumuzda sıvı birikmeye başlar.

Kaçkar Devlet Hastanesi Başhekimi ALİŞAN; Enerji Verimliği Startını Verdik Kaçkar Devlet Hastanesi Başhekimi ALİŞAN; Enerji Verimliği Startını Verdik

Ne yapabilirsiniz: Tuz tüketiminizi sınırlayın. Yemeğin tadı az ise, şifalı otlar ve baharatlar kullanın.

Alerji:
Şişkinliğe kaşıntı ve kızarıklık eşlik ederse, bu bir alerjidir .

Ne yapabilirsiniz: Şişkinlik hızla artıyor ve yüze kadar ulaşıyorsa, acilen tıbbi müdahaleye ihtiyacınız vardır. Şişkinlik azsa, antihistaminikler yardımcı olacaktır.

Hormonlar:

Hormonal yetmezlik, vücutta sıvı birikiminin diğer bir nedeni. Karın şişmesi, şişmiş bacaklar veya kilo alımının nedeni, hormonlardan kaynaklanabilir.

Ne yapabilirsiniz: Diyetinizi değiştirin: protein açısından zengin gıdalar tüketin, aşırı baharatlı ve tuzlu gıdalardan uzak durun. Bunun yanı sıra mutlaka bir kadın doğum uzmanına başvurun.

Böbrek hastalıkları:

Yüzünüzde çoğunlukla sabah ortaya çıkan şişme, böbrekler ile ilgili sorunlara işaret eder. Buna ek olarak bel ağrısı ve idrar renginde bir değişiklik görebilirsiniz.

Ne yapabilirsiniz: Diyet yapın ve bir nefroloji doktorunu ziyaret edin.

Kalp hastalıkları:

Bacaklarda ve karındaki şişliğe göğüste ağrı, yorgunluk veya nefes darlığı eşlik ediyorsa bu kalp hastalıklarından kaynaklanabilir.

Ne yapabilirsiniz: Bu tarz rahatsızlıklar, evde kendi kendinize tedavi edebileceğiniz hastalıklar değil. Mutlaka bir kardiyologu ziyaret etmelisiniz.

İlaçlar:

Şişme, bazı ilaçların alınmasının ardından da ortaya çıkabilir. Örneğin, antipiretik, analjezik veya doğum kontrol hapları gibi…

Ne yapabilirsiniz: İlaç şişmeye neden oluyorsa, bir doktora danışın. Böyle yan etkilere neden olmayan başka bir ilaçla değiştirilebilir.

Yaşam tarzı:

Günün çoğunu ayakta durarak ya da oturarak geçirmek zorunda kalanların bacaklarında ödem olabilir.

Ne yapabilirsiniz: Çok ayakta duruyorsanız, düzenli olarak mola verin ve bacaklarınızı dinlendirin. Gün boyunca çok fazla oturuyorsanız bacaklarınıza masaj yapın ve rahat ayakkabılar tercih edin.

 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim