Kaçkar Devlet Hastanesi Başhekimi ALİŞAN; Enerji Verimliği Startını Verdik Kaçkar Devlet Hastanesi Başhekimi ALİŞAN; Enerji Verimliği Startını Verdik

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nde hasta kabulü yapan Kenyalı KBB Uzmanı Op. Dr. Suhayb Kurıa Azız, tıp eğitimini aldığı Türkiye'ye vefa borcunu ödemek adına mesleğini de Türkiye'de sürdürüyor.

Türkiye'de uzun yıllar Tıp eğitimi alan Op. Dr. Suhayb Kurıa Azız, hastalar ile iletişim noktasında bir sıkıntı yaşamadığını dile getirdi. Türkiye'ye geldiğinde ilk işi olarak dil eğitimi aldığını belirten Azız, “Bu ülkeye 2004-2005 yıllarında geldim. Önce dil eğitimi ile başladık. Bir sene dil eğitiminden sonra Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne başladık. Orada 7 sene bitirdik. Ondan sonra uzmanlık eğitimi için herkesin yaptığı gibi TUS'a girdik ve kazandık Kulak Burun Boğazı. Konya'ya geçtik, Meram Tıp Fakültesine. Odada yoğun bir eğitim geçirdik, uzman olduk geçen sene. Şimdi buradayız, Afyon'a geldik, hasta bakıyoruz. Hiç sıkıntımız yok çok şükür. Daha önce yoğun bir eğitim geçirdiğimiz için. Hasta yaklaşımı ve hastayla iletişimde hiçbir sıkıntı yok. Gayet iyi bir şekilde devam ediyoruz. Ameliyat konusunda çeşitli ameliyatlar yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim