Kadıköy'de sosyal sorumluluk amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneğinin gerçekleştirdiği ve organ bağışı konusunda en önemli organizasyonlardan birisi olan “Hayata Yelken Aç” etkinliğine birçok sanatçı ve sporcu katılarak organ nakli konusunda dikkat çekmeye çalıştı.

“Rotamız Yeni Hayat” sloganı ile hayata geçirilen proje ülkemizde organ bekleyen on binlerce insan olmasına rağmen yetersiz olan organ bağışı konusuna dikkatleri çekmeyi ve bu insanlara yeni bir umut olmayı amaçlıyor.

Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği Başkanı ve Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat, Türkiye'nin organ nakli konusunda son 15 yılda çok önemli bir mesafe kat ettiğine dikkat çekerek, “Devlet tabii çok destek oluyor. Bu tedavi çok ağır bir tedavi, pahalı bir tedavi. Dünyanın her yerinde olduğu gibi, önemli olan şey yeterli organı bulabilmek. Kadavra organ nakli Türkiye'de hala az sayıda. Ağırlıklı hep canlıdan yapıyoruz çünkü kadavra organ bağışı yetersiz. Bunun için bunu gündemde tutmak gerekiyor. Biz de Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği olarak aktivasyonlar düzenliyoruz. Zaman zaman bilimsel toplantılar düzenliyoruz.‘Hayata Yelken Aç' projesine de bunlardan biri. Bu yıl 3'üncüsünü düzenliyoruz. Umarım insanlar bunu bir kez daha düşünür, organ bağışını kendi gündemlerine alırlar. Bekleyen binlerce hastamıza çare olurlar şifa olurlar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim