Hindistan cevizi yağı hayatımızın her alanında artık kullanılmaya başlandı. Sağlıklı beslenme ve diyetten kozmetik ve saç için kullanımına kadar artık neredeyse her alanda kullanılmaya başlandı.

Sizde eğer hayatınızın en az bir alanında Hindistan cevizi yağını kullanıyorsanız dikkat etmenizde fayda var.Amerikan Kalp Derneği’nin hindistancevizi yağı hakkında yayımladığı bir rapor herkesi dehşete düşürdü. Raporda, hindistancevizi yağının ‘kötü kolesterol’ü yükselttiği belirtiliyor. Yapılan yedi deneyde de aynı sonuç alınmış.

Araştırmada, hindistancevizi yağı kullanmakla diğer yağları kullanmak arasında, hepsinin de benzer ölçüde doymuş yağ içermelerinden dolayı bir fark olmadığı belirtiliyor.

Hindistancevizi yağındaki doymuş yağ oranının, tereyağı ve kuyruk yağından daha fazla olduğu tespit edilmiş.

Raporda, “Hindistancevizi yağı, kardiyovasküler rahatsızlıklarla ilişkili olan kötü kolesterolü arttırıyor” yazıyor.

Raporda ismi geçen Frank Sacks, hindistancevizi yağını yararlı diğerlerini zararlı gören insanları anlayamadığını söylüyor.

Sacks, daha önce hindistancevizinin zayıflamaya yardım ettiğine dair olumlu görüşler aktaran bir araştırmanın insanları yanıltmış olacağını belirtiyor.

Hindistancevizi yağının zararlı mı yoksa yararlı mı olduğuna dair birçok araştırma var. Araştırmalara tarafsız bir gözle bakılması gerekiyor.

Sacks, daha önce hindistancevizinin zayıflamaya yardım ettiğine dair olumlu görüşler aktaran bir araştırmanın insanları yanıltmış olacağını belirtiyor.

Hindistancevizi yağının zararlı mı yoksa yararlı mı olduğuna dair birçok araştırma var. Araştırmalara tarafsız bir gözle bakılması gerekiyor. Hindistancevizi yağı kullanmaya devam edebilirsiniz ancak bunu kontrollü bir şekilde yapmalısınız.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim