Canan Karatay yemekten sonra çay içmeyi sevenleri uyardı Canan Karatay yemekten sonra çay içmeyi sevenleri uyardı

Bulaşık makinesi hayatınızı büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Ancak makinenizin de bakıma ihtiyacı olduğunu unutmayın. Eğer bulaşık makinenizin son zamanlarda verimli çalışmadığını veya bulaşıklarınızı iyi temizlemediğini düşünüyorsanız, bu adımlar sorununuzu çözecektir. İşte hem makinenizi hem de bulaşıklarınızı daha temiz yapacak öneriler.

Ön temizlik yapın

Bulaşık makinesine yerleştirmeden önce güveç çanağı gibi olan bulaşıklarınıza ön temizlik yapınız.

Bulaşığa başlamadan önce lavabonuza sıcak su dökün

Makinenizi başlatmadan önce lavabonuza sıcak su dökerseniz, makine çalıştığında sıcak suyla başlayacaktır. Bulaşıklarınızın soğuk suyla temasını engelleyecek olan bu işlem, özellikle soğuk kış aylarında gerçekten çok önemlidir.

Yoğun bir temizlik için sirke ile makinenizi çalıştırın

Sirke kir, kireç ve tortuları temizlemede harika bir çözümdür. Üst kısma 2 bardak sirke koyarak yapacağınız bu işlemde deterjan kullanmayın. Kurutmayı da kapatmayı unutmayınız.

Küçük kalıntıları çıkarmak için diş fırçası kullanın

Tıkacınızdaki küçük yapışmış kalıntı ve tortuları havluyla çıkarmanız zor olacaktır. Bunun için kullanmadığınız diş fırçanızdan yardım alabilirsiniz.

Tıkacınızda kalmış yemek kalıntılarını temizleyin

Bulaşık makinenizin alt rafının altında çıkarılabilir bir tıkaç vardır; musluğun altında durulayabilir ya da yapışkan şeyleri havlu yardımıyla çıkarabilirsiniz.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim