zmanlara göre, cep telefonlarından yayılan radyasyonun erkeklerin beyninde,  testosteron yapımını sağlayan bölgeyi olumsuz yönde etkileyerek sperm sayısını azalttığı söyleniyor. Kadınlarda ise, östrojen hormon üretimini azaltarak embriyonun rahimde tutunmasını güçleştiriyor ve bunun sonucunda kısırlığa yol açıyor.

Bu çalışmalarla alakalı üreme kliniğine başvuran 100den fazla erkek izlendi ve kısırlık görülen erkeklerin çoğunun cep telefonlarını kasık bölgelerine yakın taşıdıkları öğrenildi.

Özellikle batı bölgelerinde kısırlığın çoğalması ve üreme kapasitesindeki azalmanın cep telefonu kullanımı artışıyla alakalı olduğu ortaya çıkmıştır.

Bu tür sorunların önüne geçebilmek ve ileride oluşacak ciddi hastalık problemleriyle karşılaşmamak için cep telefonu kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var.  işte cep telefonu kullanımında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar…

Cep telefonu kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

-Yaptığınız görüşmelerden sonra telefonunuzu mümkün olduğunca vücudunuzlayakın temas ettirmekten kaçının. Görüşme yaparken kulaklık yardımıyla görüşmelerinizi  gerçekleştirmeye çalışın.

- Oyun için cep telefonlarını kullanmayın. Gerekmedikçe konuşma yapmaktan uzan durun ve görüşmelerinizi kısa tutun.

- Evde bulunduğunuz zamanlarda cep telefonlarınızı kapalı tutmaya çalışın ve evdeki sabit hattan arama yapın.

- Uyuyacağınız odada kesinlikle cep telefonu bulundurmayın. Radyasyon yaydığı için vücudunuza ciddi zararlar verecektir.

- Çocuklarınızın eline oyalanması için tablet bilgisayarlar ve telefonlar veriyorsunuz yapmayın!  Çocuklarınızda, İlerleyen zamanlarda oluşacak beyin hasarı ve ciddi hastalıklara davetiye çıkartıyorsunuz demektir.

Editör: TE Bilisim