Yeniden Refah Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik yaptığı açıklamada, “Devlete borcu olan şu anda faaliyet gösteremeyen fabrikaların ve ufak çay işletetmelerinin daha etkin hale getirilip aktifleştirilmesi ve bunların Çaykur bünyesinde çay alımı yapılarak, bu işletmelere Çaykur kalitesinde kontrollü bir şekilde çay üretiminin yaptırılması gerekir. Çaykur stoğundaki çayı eritebilmek için, özel sektörden bazı büyük firmalara ortalama 19-22 arası fiyatla sattığı tarafımızca bilinmektedir. Müstahsilin de buna yakın fiyattan çay alması için gerekli işlemlerin ve kolaylıkların sağlanması elzemdir. Mesela çay satmaktansa şayet müstahsilde 19-22 liradan yüzde 10 zam alabilmesi, hatta yıllık üretim kapasiteleri belli tonajın altında olan küçük fabrikalarda buna yakın fiyattan çay alabilmesi lazım” dedi.

Başkan Özçelik, “Çaykur ve özel sektör son yıllarda en güzel çayını almakta. Gürcü vatandaşların değil de kendi vatandaşlarımızın topladığı bu çay altın niteliğindedir Çayımızın nasıl dünya markası haline getiririz diye çaba sarf edip, düşünmemiz lazım. Kampanya süresi 25 gün veya 30 gün olmalıdır. Uygulanacak kota kontenjan o şekilde ayarlanmaması. Vatandaşın buna riayet göstermeyip acele etmesi. Çayı az olan vatandaşların 3 ton altı 10-12gün gibi bir sürede mahsulü toplayıp, satması. Özel sektör olmazsa olmazımızdır.147 tane fabrikanın belirli bir standartta oturulması ve sektör ile vatandaşın arası düzeltilmesi gerek. Birkaç büyük firmanın belli baskılar yaparak yaş çay taban fiyatının belirlenmesine yönelik yaptığı hamleler ile vatandaşın mağduriyetinin biran önce giderilmesi gerekir” dedi

Başkan Özçelik, “Üretilen kuru çaya, on bir özel sektör firmalarının boya kattığı belirlenmiştir. Bunlar arasında büyük firmalarında tarafımızca bilinmektedir. İsmi gizlenen bu firmaların ifşa edilmesi ve gerekli yaptırımın yapılması kaçınılmazdır. Çaykur stoğundaki çayı eritebilmek için, özel sektörden bazı büyük firmalara ortalama 19-22 lira arası fiyatla çay sattığı tarafımızca bilinmektedir. Müstahsilin de buna yakın fiyattan çayı alması için gerekli işlemlerin ve kolaylıkların sağlanması elzemdir. Mesela çayı satmaktansa şayet, müstahsilin de 19-22 liradan yüzde 10 zamlı alabilmesi, hatta yıllık üretim kapasiteleri belli tonajın altında olan ufak fabrikaların da buna yakın fiyattan çay alabilmesi lazım” dedi.

Editör: TE Bilisim