“3T Tarım-Ticaret-Turizm” sloganı ile Ocak ayında başlatılan toplantılarda bu kez Türk Çay Sektörünün sorunları ve çözüm önerileri ele alınacak.“Çay Bardaktan Taşıyor” adı altında borsanın çok amaçlı salonunda gerçekleştirilecek 3 aşamalı toplantının açılışından sonraki panel bölümü Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Dr.Turgay Turna ile Çay Sanayicisi ve İşadamları Derneği (ÇAYSİAD) Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar, panele konuşmacı olarak katılacak. Panelin üçüncü kısmında ise sektörle ilgili kesimlerden görüş ve öneriler alınacak.

Rize'de Saat Kaçta Oy Kullanılacak? Rize'de Saat Kaçta Oy Kullanılacak?

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan, 2019 yaş çay alım kampanyasının mayıs ayında açılacağını hatırlatarak, “Kampanya öncesi sektörün durumu, sorunları ve çözüm önerilerini tüm kesimlerin katılımı ile ele alacağız. Son yıllarda sıkıntılı bir süreç geçiren sektörün içinde bulunduğu zorlukların mutlaka aşılması gerekiyor. Aksi takdirde her geçen gün artan sorunlar, Türk çayının üretimden tüketim aşamasına kadar büyük bir sıkıntının içine düşmesine neden olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim