Rize Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe, stajını tamamlayan avukatlar için Rize Barosu olarak 15 Kasım Cuma günü saat: 15.00'te Ramada Plaza Otel'de ruhsat töreni düzenleyeceklerini açıkladı. Başkan Peçe, ruhsat törenine Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun da katılacağını kaydetti. 

Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak

TBB Başkanı Feyzioğlu'nun bir önceki Rize ziyaretinin Rize'nin Cumhurbaşkanının memleketi olması, Türkiye'nin milli ve manevi meselelerinde 'Cumhurbaşkanının yanındayım' demesi ve AK Parti'ye ziyarette bulunması nedeniyle marjinal baroların tepkisiyle karşı karşıya kaldığını kaydeden Rize Baro Başkanı Av. Peçe,  Feyzioğlu'nun Rize ziyareti ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Av. Peçe, Rize programının ardından hafta sonu Giresun'da düzenlenecek Karadeniz Bölge Baro Başkanları Toplantısına katılacaklarını ifade ederek, "TBB Başkanımız Sayın Feyzioğlu bu yıl içerisinde baromuzu ilk kez ziyaret etmişti ve bu ikinci ziyaret olacak. Cuma günü yapılacak ruhsat törenine katılmak üzere davetimiz üzerine perşembe günü Rize'ye gelecek ve akşam saatlerinde başkanımızı karşılayacağız. Daha önceki ziyaret özellikle AK Parti'yi ve Rize'yi ziyareti çok büyük bir tepki çekmişti. Rize'nin Cumhurbaşkanının memleketi olması hasebiyle özellikle Rize'nin ziyareti bir kısım marjinal radikal sol baroların tepkisi ile karşılaşmıştı sayın Başkan. Muhtemelen bu ziyarette aynı şekilde tepki ile karşılanacaktır. Sayın Başkanın bu konudaki kararlılığını biz takdir ediyoruz. Çünkü sayın Başkan, sayın Cumhurbaşkanımıza destek vererek 'Barış Pınarı Harekatı yapılması gerekir' dedikçe bunlar tepki koyuyor. Sayın Başkan Türkiye'nin milli ve manevi meselelerinde 'Cumhurbaşkanının yanındayım' dedikçe bu marjinal baroların tepkisi ile karşılaşıyor ve bu anlamda Rize ziyareti bizim içinde çok önemlidir. Sayın birlik başkanımızın da bu çizgide olması bizim açımızdan çok önemli. Bu manada biz Rize ziyareti esnasında sadece ruhsat töreni için bir arada olmayacağız aynı zamanda protokol ve esnaf ziyaretlerimiz olacak. Rize sokaklarına çıkarak esnafımızla, vatandaşımızla kucaklaşacağız. Bu kucaklaşmaya herkesin katılımını bekliyoruz." dedi.

Cuma akşamı Rize programı bitiminde TBB Başkanı Feyzioğlu ile birlikte Giresun'a geçeceklerini belirten Baro Başkanı Peçe, "Cumartesi ve pazar günü Karadeniz Bölge Baro Başkanları Toplantısı icra edilecektir. Bu kapsamda Rize Barosu olarak sayın Metin Feyzioğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek olan toplantıya iştirak edeceğiz. Hem ilimizde düzenleyeceğimiz ruhsat törenimizin hemde Giresun'da düzenlenecek toplantının baromuz başta olmak üzere yerelde ilimiz ve bölgemize, genelde de ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Editör: TE Bilisim