DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 13. Bölge Teşkilatlanma Başkanı Av. İdris Şahin, Rize Koordinasyon toplantısından sonra açıklamalarda bulundu.

Rize'de siyasetin zor olduğunu kaydeden Şahin, “Buna rağmen bölge toplantımıza büyük bir teveccüh oldu. Bu denli geniş yelpazede katılım olması hem partimizi hem de bizleri mutlu etti. Toplantımıza gelen her arkadaşımıza partimizle ilgili fikirlerini sorduk. Güzel cevaplar aldık. Rize'de iyi bir yönetim oluşturacağız” dedi.

"Sayın Karal Rize'de bir marka olmuş"

Şahin, Türkiye çapında partilerine yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, “Partimizin kadrolarında yer almak için yaklaşık 100 bin insan başvuru yaptı. Rize'de de olağanüstü bir ilgi gördük. Bu ilgiyi biraz da Genel Başkan Başdanışmanı Hasan Karal'a borçluyuz. Karal 20 yıl Rize'de siyaset yaptı. İyi bir tabanı var Rize'de. Adeta Sayın Karal Rize'de bir marka olmuş. 24 saat boyunca herkesin bir fiil ulaşabildiği bir isim. Teşkilatlanma aşamasında Hasan Karal'ın görüşü mutlaka alınacaktır. Kendisiyle istişare edilecek. Ondan da elbetteki görüş almak suretiyle bu teşkilatlandırmaları gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Rize'deki teşkilatlanma çalışmaları

DEVA Partisi'nin Rize'de teşkilatlanma çalışmalarının devam ettiğini belirten Şahin şunları söyledi:

“Rize'deki koordinasyon toplantısından sonra Ankara'ya döndük. Diğer illerin raporlarını hazırladım. Rize duruyor. Rize için görüşmelerimiz devam ediyor. Hala Rize'den istişare ettiğimiz isimler var. Birçok insandan fikir alıp 6 kişiyi Ankara'ya o şekilde davet edeceğiz. Ankara'ya gelen 6 arkadaşımız Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan ile görüştükten sonra görev alacak kişiler netleşecek.”

Editör: TE Bilisim