Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik meydana gelen şiddet olaylarını nefretle kınadıklarını ifade ederek, “ciddi yaptırımları hayata geçirerek sağlıkta şiddeti geride bırakmamız mümkün olabilir.” dedi.

Rize Şube Başkanı Yılmaz, son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik yeni şiddet olaylarının yaşanmasının kabul edilmesinin mümkün olmayacağına vurgu yaparak, “Sağlık çalışanlarına şiddet uygulamanın bir bahanesi olamaz. Şiddetin önlenebilmesi için yapılan hukuki düzenlemeler ve alınan caydırıcı önlemler yetersiz kaldı; uygulamada tutuklamaların olabileceğine dair beklentiler yaşanan malum olaylarla karşılıksız çıktı.” dedi.

Özellikle pandemi sürecinden sonra kıymetleri bilinmesi gereken sağlık çalışanlarını öldüresiye darp edenlerin gözaltına alındıktan sonra salıverilmelerinin sağlık camiasında büyük bir üzüntü ile karşılandığını kaydeden Yılmaz, sağlık çalışanlarının yalnız olmadığını ifade ederek, “İstanbul’da, Gaziantep’te ve ülkenin muhtelif yerlerinde arkadaşlarımız şiddete maruz kaldı. Bazılarında öldüresiye darp edilen sağlık çalışanlarının darp sonrası hayati tehlikeye varan durumlarının yanında, gözaltına alınıp salıverilen darpçıların durumu sağlık camiasında üzüntü ile karşılandı.

Sağlık çalışanları yalnız değildir. Özellikle pandemi sürecinden sonra kıymetleri bilinmesi gerekirken, bu tür muamelelere maruz kalmayı asla hak etmiyorlar. Pandemi sürecinde verilen mücadelelerle oluşan adaletsizliklerin önüne geçilmeye çalışırken ve sağlık çalışanları adına talepler hala karşılanmamışken, bir de şiddetin geri gelmesi ile oluşan bir ‘normalleşme’ istemiyoruz.” diye konuştu.

Yılmaz, şiddet olaylarını nefretle kınadıklarını ve şiddet uygulayanlara tutuklama gibi ciddi yaptırımların uygulanmasıyla sağlıkta şiddetin önüne geçilmesinin mümkün olabileceğini belirterek, şunları kaydetti: “Bizler Sağlık-Sen Rize Şube Yönetim Kurulu, Pazar Kaçkar Devlet Hastanesi temsilcilerimiz, Pazar ilçe temsilcimiz, Ardeşen Memur-Sen temsilcimiz ve Kaçkar Devlet Hastanesi Sağlık Çalışanlarımızla (Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Sendikası üyelerimizle) birlikte son günlerde meydana gelen şiddet olaylarını nefretle kınıyoruz.

Tutuklama tedbirinin uygulanmasının suçun işlenmesinin önüne geçeceğini düşünmekteyiz. Ancak bu şekilde ciddi yaptırımları hayata geçirerek sağlıkta şiddeti geride bırakmamız mümkün olabilir.

Sağlık çalışanları şiddeti değil, maddi ve manevi hak edişlerinin karşılanmasını bekliyor. Koronavirüs ile mücadelenin ‘ödülü’ şiddet olmamalıdır.”

saglik-sen-rize-sube-baskani-ismail-yilmaz,-saglik-calisanlarina-siddet-uygulamanin-1-bahanesinin-olmayacagini-belirterek-yapilan-hukuki-duzenlemelerin-saglikcilara-yonelik-siddetin-onunu-kesemedigini-soyledi.jpg

Editör: TE Bilisim