Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Öğr.Üyesi Özcan Yavaşi, vekaleten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atandı. Yavaşi, geçici süre her iki hastanenin başhekimlik görevini aynı anda yürütecek.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt’ün 2 hafta önce başhekimlik görevinden istifa etmesinin ardından boşalan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine vekaleten Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Öğr. Üyesi Özcan Yavaşi'nin atandığı öğrenildi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Rize'de seçim çalışmalarını sürdürdü DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Rize'de seçim çalışmalarını sürdürdü

Rize Devlet Hastanesi başhekimliği görevini asaleten sürdüren Eğitim ve Araştırma Hastanesinin çiçeği burnundaki yeni başhekimi Yavaşi'nin Devlet Hastanesi Başhekimliğine atama yapılıncaya dek her iki görevi de sürdüreceği bilgisine ulaşıldı.

Yavaşi, vekaleten atandığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine bugün başladı.

Öte yandan Başhekim Türüt’ün istifasının ardından bu görevi vekaleten İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Demiral yürütüyordu.

DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZCAN YAVAŞİ KİMDİR?

Aslen Rizeli olup 1974 yılında Samsun ili Terme ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Samsun, Rize ve Trabzon’da tamamladıktan sonra 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Rize 112 KKM’de çalıştıktan sonra, Rize Sağlık Müdürlüğünde 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2011 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Acil Tıp ihtisasını tamamladı. Rize Devlet Hastanesi’nin acil servisinin kurulmasında görev alıp aynı yerde mecburi hizmetini tamamladı. 2013 yılından beri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalında öğretim görevlisi olarak görev yapmaktayken 2018 yılından itibariyle Rize Devlet Hastanesi başhekimi olarak görevlendirilmiştir. 20 Mart 2019 tarihinde Rize Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinin yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine vekaleten atanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. 

ozcan-yavasi-bashekim-001.jpg

Editör: TE Bilisim