Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, İkizdere ilçesinde kaza yapan kuru çay yüklü tırdaki çayların Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı'nda gümrük işlemine müteakip Rize Çay İhtisas Gümrük Müdürlüğüne geldiğini açıkladı.

Erdoğan, açıklamasında şunları kaydetti “Rize’nin İkizdere ilçesinde bugün kuru çay yüklü bir tırın devrilmesiyle bir kişinin hayatını kaybettiği kaza sonucu sabahtan beri yazılı ve sosyal medyada çay sektörünü töhmet altına bırakacak açıklamalar yapılmaktadır.

İbrahim Karaca isimli şahsın yönetiminde Özyaşarlar Ltd.Şti’nin taşıyıcılığını yaptığı, Adana Menşeili HMK Tütün Mamülleri Şirketine ait 21.245 Kg kuru çayın İran'dan Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı'nda gümrük işlemine müteakip Rize Çay İhtisas Gümrük Müdürlüğüne sevki sağlanmak üzere yola çıkmıştır.

Rize'de AVM'de Bıçaklama Olayı: 1 Yaralı Rize'de AVM'de Bıçaklama Olayı: 1 Yaralı

Çay İhtisas Gümrüğü ilimizde olduğu için yurt dışından gelen bütün çaylar ihtisas gümrüğünden geçmek zorundadır. Rize’ye gelen bütün çayların hepsinin kaçak çay olduğu bir yanılgıdır. Bu tür açıklamalara dikkat etmek gerekir. Ayrıca tırın devrilmesi nedeniyle tırda bulunan kuru çaydan Rize Tarım Müdürlüğü numune almış, analizlerini yapmaktadır. Yine ayrıca devrilen tırdaki çaylar Gümrük Müdürlüğü personelinin nezaretinde başka bir araca nakledilerek ihtisas gümrüğüne sevki sağlanmıştır.

Bizler konuyla ilgili yetkililerle ayrıntısıyla görüştük. Yine tekrar ediyorum her gelen çayı kaçak çay getiriyorlar diye halkı bilerek yanıltıp çay sanayicilerini zan altında bırakmak doğru değildir. Özellikle makam mevki sahibi arkadaşların bu açıklamaları yaparken çok daha fazla dikkat etmesi gerekir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur”

Editör: TE Bilisim