Rize'de Yaşlılar Haftası Kutlamaları Kapsamında Ziyaretler Rize'de Yaşlılar Haftası Kutlamaları Kapsamında Ziyaretler
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize’de yapılması planlanan hastanenin İslampaşa Mahallesi’nde Tıp Fakültesine yakın bir bölgede deniz doldurularak yapılması için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

 
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, kentte Ak Parti ile hayal edilemeyecek yatırımların gerçekleştirildiğini ve bundan sonra da hayal edilemeyecek yatırımları Rize’ye kazandırmaya devam edeceklerini kaydederek, bu yatırımlara bir yenisinin daha ekleneceğinin müjdesini verdi.
 
Bakan Bak, Rize Artvin Havalimanının ardından yeni yapılacak hastanenin de deniz doldurularak yapılması için İslampaşa Mahallesinde zemin ve derinlikle ilgili çalışmaların başlatıldığını ifade ederek, zemin ve derinlikte teknik bir sorun çıkmaması halinde hastanenin  İslampaşa’da deniz doldurularak yapılacağını kaydetti.
 
Bakan Bak, deniz üzerinde yapılması planlanan hastane için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşlerinin alındığını ve  Sayın Cumhurbaşkanımızın deniz üzerindeki hastaneye onay verdiğini belirterek, zemin ve derinlikle ilgili başlatılan çalışmaların sonucuna göre hastanenin deniz üzerinden yapılıp yapılmayacağının kesinlik kazanacağını ifade etti.
 
Bak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Rize Mavi Şehir Projesi kapsamında 3 bin dönüm deniz alanın daha doldurulması için önceki yıl onay verdiği hatırlatmasında bulunarak, İslampaşa Sahilinde zemin ve derinlikle ilgili başlatılan çalışmaların uygun sonuçlanması halinde hastanenin bu projeye uygun bir şekilde bu bölgede denizin doldurulmasıyla yapılacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim